Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών



  Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της ΣΤ τάξης διοργάνωσαν τη γιορτή του σχολείου μας για την 25η Μαρτίου. Το κείμενο της θεατρικής παράστασης ήταν δημιουργία του συναδέλφου και προέδρου των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Ροδόπης, κ.Στέφανου Μακρυγιάννη. Τον ευχαριστούμε για την έμπνευση και για την εναλλακτική διαχείριση των συγκεκριμένων ιστορικών γεγονότων. Να ευχαριστήσουμε ακόμη τους μουσικούς της ΣΤ τάξης, κ. Χριστόδουλο Κοπαρανίδη και την κ. Άννα Ταξίδου για την υποστήριξη της χορωδίας μας, όπως επίσης και τους συναδέλφους κ. Κατερίνα Σκεύα και κ. Παναγιώτη Καρπούζη για τη βοήθεια σε οργανωτικά θέματα της παράστασης.

 Οι μαθητές μας, πήραν μέρος όλοι, στη γιορτή, τραγούδησαν, απήγγειλαν, συνεργάστηκαν με ομοψυχία. Ολοκλήρωσαν την παράστασή τους, με τον παραινετικό λόγο του στρατηγού Μακρυγιάννη:

 «Τούτην την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί κι αμαθείς και πλούσιοι και φτωχοί και πολιτικοί και στρατιωτικοί και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι· όσοι αγωνιστήκαμεν, αναλόγως ο καθείς, έχομεν να ζήσομεν εδώ. Το λοιπόν δουλέψαμεν όλοι μαζί, να την φυλάμεν κι όλοι μαζί και να μην λέγει ούτε ο δυνατός «εγώ» ούτε ο αδύνατος. Ξέρετε πότε να λέγει ο καθείς «εγώ»; Όταν αγωνιστεί μόνος του και φκιάσει ή χαλάσει, να λέγει «εγώ»· όταν όμως αγωνίζονται πολλοί και φκιάνουν, τότε να λένε «εμείς». Είμαστε εις το «εμείς» κι όχι εις το «εγώ».

Οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων

ΣΤ1: Άννα Μιχαήλ ΣΤ2: Βάνα Καλπία



25/03/2019