Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών



Μερικές ακόμα φωτογραφίες , από τις δημιουργίες της τάξης μας (Γ1) στα πλαίσια του προγράμματος :" ελληνική μυθολογία" (Μάιος 2017)

  Όπως είναι γνωστό η Γ΄τάξη στην Ιστορία ασχολείται με την ελληνική Μυθολογία.

  Έτσι είπαμε κι εμείς δε χορταίνουμε, θέλουμε κι άλλο. Η κυρία μας, δε μας χάλασε χατίρι. Το θέμα ήταν όμως πότε; Ποιά ώρα; Σπάσαμε το κεφάλι μας και ως μικροί Αϊνστάιν, βρήκακε τη λύση. Η εφεύρεση λέγεται "Ευέλικτη Ζώνη".

  Ωραία ως εδώ, αλλά από δω και πέρα; Σιγά μη δε λύναμε το γρίφο. Η κυρία μας, μας έφτιαξε τετραδιάκια, ένα για τον κάθε ένα μας. Έτσι λοιπόν αρχίσαμε. Πρώτα ζωγραφίζουμε ένα θεό. Μετά κολλάμε την ταυτότητα του. Κουτσομπολιό δηλαδή όπως πια είναι η γυναίκα του, πια τα παιδιά του, ποιοι οι γονείς του. Έπειτα σκεφτόμαστε και ως σαΐνια βέβαια βρίσκουμε και καταγράφουμε ένα αίνιγμα. Ακολουθούν τα σύμβολα κάθε θεού τα οποία άλλες φορές κολλάμε κι άλλες τα ζωγραφίζουμε και τέλος το καλύτερο κατασκευάζουμε ένα σύμβολο.

  Αυτό βλέπετε στις φωτογραφίες. Δυστυχώς έχουμε ένα πρόβλημα. Οι ώρες είναι λίγες. Αφήστε που η κυρία μας όλο λέει: "Πρώτα θα τελειώσουμε τα Μαθηματικά και μετά η Ευέλικτη". Αμάν αυτοί οι μεγάλοι με τη Γλώσσα και τα Μαθηματικά τους. Όπως στο σπίτι που σου λένε: "Πρώτα τα μαθήματα μετά το παιχνίδι". Τελικά οι μεγάλοι είναι πολλοί βαρετοί.

  Μέχρι τώρα καταφέραμε τρεις ολόκληρους θεούς.(τρομάρα μας).. Μάλλον δύο και μισή, γιατί ο τελευταίος δεν ολοκληρώθηκε ακόμα. Με αυτό το ρυθμό ούτε του χρόνου θα τελειώσουμε. Άσε που η κυρία μας είναι όλο μυστήριο. Την παρακαλάμε να μας αποκαλύψει τι θα κατασκευάσουμε και εκείνη απαντά: "Είναι έκπληξη. Κάντε υπομονή". Μα...πόσο υπομονή να κάνουνε οχτάχρονα παιδιά; Εκείνη δε μας λέει πάντως, ότι και να τις υποσχεθούμε... απλά δε πιάνει. Μέχρι και να τη δωροδοκήσουμε προσπαθήσαμε αλλά....τζίφος. Τέλος πάντων, τελειώσαμε το Δία και φτιάξαμε έναν κεραυνό, τον Ποσειδώνα και φτιάξαμε την τρίαινα και ο Άρης με την ασπίδα του και θα δούμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Είστε καλοί στη μυθολογία; Για διαβάστε μερικά αινίγματα. Θα μπορέσετε άραγε να λύσετε τους γρίφους μας;


ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ
Σύμβολο του ο κεραυνός,
των Θεών ο αρχηγός.
Ποιος είναι;

Της θάλασσας ο άρχοντας.
Όταν θυμώνει κύματα σηκώνει,
μια τρίαινα βαστά,
στο πλάι του η Αμφιτρίτη.
Βασιλεύουν στα νερά.
Ποιος είναι;

Με ένα δόρυ τρομερό
και μια ασπίδα στο πλευρό
στη μάχη ρίχνεται
χωρίς δισταγμό.
Ποιος είναι;



Ανάρτηση: 9/1/2017