Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

Β2: Επίσκεψη στα ΕΛΤΑ Σαπών


  Στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας, το τμήμα Β2 έγραψε μία επιστολή στη Β’ τάξη του Δ.Σ. Ξυλαγανής, το έβαλε σε φάκελο, έγραψε αποστολέα και παραλήπτη και στη συνέχεια επισκέφτηκε το ταχυδρομείο Σαπών. Οι ευγενέστατοι υπάλληλοι εξήγησαν στα παιδιά την όλη διαδικασία που θα ακολουθήσει μέχρι να φτάσει το γράμμα στον τελικό προορισμό του και έλυσαν πολλές απορίες τους.

  Τους ευχαριστούμε θερμά.


Β2: Η δική μας αφίσα...


"Η δική μας αφίσα για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά Του Σχολικού Εκφοβισμού"

Τμήμα Β2  - [Σχετική εκδήλωση]


B2: Στη Λαϊκή Αγορά των Σαπών


 Στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης, όπου μαθαίνουμε για την υγιεινή διατροφή, επισκεφθήκαμε σήμερα τη λαϊκή των Σαπών. Αγοράσαμε νόστιμα φρέσκα φρούτα, επιστρέψαμε στο σχολείο, τα καθαρίσαμε, τα ψιλοκόψαμε και ετοιμάσαμε μια υπέροχη και υγιεινή φρουτοσαλάτα. Ήταν πολύ νοστιμότερη από πατατάκια, κρουασάν και τυρόπιτες!

Οι μαθητές του Β2
και οι δασκάλες Δόμνα Παπαδοπούλου και Ρία Μαρινέλη

Β2: Στο Κέντρο Υγείας Σαπών


 Όταν ασχοληθήκαμε με την πυραμίδα της σωστής διατροφής, μάθαμε, μετά λύπης μας βεβαίως, ότι δεν πρέπει να τρώμε συχνά γλυκά, σοκολάτες και ό,τι περιέχει ζάχαρη. Δεν είναι μόνο ότι παχαίνουν όλα αυτά, αλλά χαλάνε και τα δοντάκια μας! Έτσι μας είπε η κυρία μας, αλλά επειδή δεν την πιστέψαμε, μας πήγε σήμερα στο Κέντρο Υγείας.
 Εκεί επισκεφθήκαμε την κυρία Ζαχαρούλα, που είναι οδοντίατρος. Μας εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια τι συμβαίνει μέσα στο στόμα μας και ποιοι είναι οι λόγοι που χαλάνε τα δόντια μας. Φαίνεται πως η κυρία μας δεν είχε άδικο τελικά, διότι τα μικρόβια του στόματος, όπως κι εμείς, αγαπούν ιδιαίτερα τη ζάχαρη κι αν δεν βουρτσίσουμε τα δόντια μας μόλις φάμε κάτι γλυκό, τα μικρόβια κάνουν… πάρτι!
  Γι’ αυτό η κυρία Ζαχαρούλα μας έδειξε στη συνέχεια τον σωστό και αποτελεσματικό τρόπο βουρτσίσματος των δοντιών.
  Την ευχαριστούμε θερμά που μας δέχτηκε, για τον χρόνο που μας αφιέρωσε και για όλα αυτά τα σημαντικά που μας έμαθε!

Τα παιδιά του Β2


Β2: Υγιεινή διατροφή


 Την Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας η επισκέπτρια υγείας του Κέντρου Υγείας Σαπών, κυρία Ελένη Μερτζανίδου. Ήρθε στην τάξη μας και μας μίλησε για την παιδική παχυσαρκία και την υγιεινή διατροφή.

 Θυμηθήκαμε τις ομάδες τροφίμων, την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής και μας έλυσε πολλές απορίες μας.

 Το σημαντικότερο συμπέρασμα που βγάλαμε είναι ότι η παχυσαρκία δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής, αλλά κυρίως θέμα υγείας! Δεν πρέπει να επιβαρύνουμε την καρδιά μας. Την ευχαριστούμε θερμά για όλα!

Οι μαθητές του Β2