Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών



 Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας εκδήλωση με σκοπό να τιμήσουμε τους προγόνους μας που έπεσαν στο πεδίο της μάχης προκειμένου να υπερασπιστούν την ανεξαρτησία και την ελευθερία της Ελλάδας.

  Οι μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης που είχαν αναλάβει την εκδήλωση, παρουσίασαν τη γιορτή που περιελάμβανε θεατρικά, ποιήματα, κείμενα και τραγούδια από το έπος του ’40.

Πρόγραμμα γιορτής

Προβολή βίντεο

Χρονικό- Ποιήματα (Δ’τάξη)

Θεατρικό από τη Γ’ τάξη: « Πόλεμος και ειρήνη»

Τραγούδι: « Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του»

Θεατρικό από τη Δ΄ Τάξη: «Περιμένοντας στο σταθμό το τρένο»

Τραγούδι: "Κορόιδο Μουσολίνι"

Εθνικός Ύμνος


  Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Παπαλεξανδρή Σταματία-Τριμπόνια Σοφία- Λαδίκου Μαριάνθη- Μιχαήλ Άννα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΟΧΥΡΟ ΤΗΣ ΝΥΜΦΑΙΑΣ


  Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου οι μαθητές του Ε1, του Ε2 και του Στ2 την Πέμπτη 22/1/2015 επισκέφθηκαν το Οχυρό της Νυμφαίας.

  Το Οχυρό είναι ένα στρατιωτικό μουσείο που βρίσκεται 17 χιλιόμετρα βόρεια της Κομοτηνής, κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Κατασκευάστηκε το 1936-1940 και είναι γνωστό για τη μάχη που έγινε στις 6-9 Απριλίου 1941 όταν ο γερμανικός στρατός επιτέθηκε και τελικά κατέκτησε το οχυρό.

  Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους, περπάτησαν στους διαδρόμους, είδαν τους θαλάμους, τα γραφεία, το πυροβολείο του οχυρού και προσπάθησαν να φανταστούν τη ζωή των στρατιωτικών πριν 75 περίπου χρόνια. Ο ξεναγός μας κ. Ανέστης Τρίχας, επιλοχίας μας περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο τον αγώνα του ελληνικού στρατού για την υπεράσπιση της πατρίδας μας. Επίσης μας έδωσε αρκετές πληροφορίες για την κατασκευή του οχυρού και μας αφηγήθηκε τον διάλογο του τότε Ταγματάρχη Πεζικού Αναγνώστου Αλεξάνδρου με τον Γερμανό στρατηγό, όντας αιχμάλωτος.

Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Βάνα Καλπία, Παναγιώτης Καρπούζης και Μακρίνα Χατζάτογλου


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΌ ΤΟΥ ΟΧΥΡΟΥ ΕΔΩ