Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών


  O σεισμός είναι ένα φυσικό φαινόμενο, που όταν συμβαίνει μπορεί να προκαλέσει πολλές καταστροφές, σε σπίτια και κτίρια, σε δρόμους, σε γέφυρες, αλλά και ανθρώπινα θύματα. Για το λόγο αυτό κάθε κράτος που είναι οργανωμένο φροντίζει ώστε οι κατασκευές να είναι φτιαγμένες με τον πιο ασφαλή τρόπο και τα πλέον κατάλληλα υλικά.  

  Αλλά και οι άνθρωποι πρέπει να είναι ενημερωμένοι από πριν, ώστε να ξέρουν πώς θα προφυλαχτούν σε περίπτωση σεισμού. Από τη θέση τοποθέτησης κάθε αντικειμένου μέσα στο δωμάτιό μας, τη θέση που πρέπει αμέσως να πάρουμε μόλις καταλάβουμε ότι γίνεται σεισμός.

  Στο σχολείο μας, όπως κάθε χρόνο, έτσι κι εφέτος, κάναμε μια άσκηση εικονικού σεισμού. Αν και μας φαίνεται λιγάκι αστεία όλη η διαδικασία, πρέπει να δίνουμε προσοχή στις οδηγίες και να τηρούμε σωστά όλες τις κινήσεις που πρέπει.  Τη Δευτέρα, στις 14 Οκτώβρη, έγινε η άσκηση που συμμετείχαν όλες οι τάξεις και οι εκπαιδευτικοί και αφού βγήκαμε με ψυχραιμία έξω στην αυλή του σχολείο διευθυντής μας ενημέρωσε για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε.

   Και να μην ξεχνάμε ότι τις τελευταίες ημέρες ακούμε ότι γίνονται πολλοί σεισμοί γύρω από την Κρήτη, άρα το θέμα είναι σοβαρό και πρέπει να είμαστε καλά ενημερωμένοι. 

   Παραθέτουμε και μια σειρά από φωτογραφίες στα διάφορα στάδια που ακολούθησε η άσκηση σεισμού...


Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2014