Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

1. 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού


 Γιορτάστηκε με επιτυχία η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού σε συνδιοργάνωση με το Μειονοτικό Δ.Σ.Σαπών, διάφορων αθλητικών και κινητικών δράσεων.

Συγκεκριμένα:

  ΤΟ/ΤΑ ΑΘΛΗΜΑ/ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΑΝ ΣΕ 6 ΣΤΑΘΜΟΥΣ. ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ 2 ΟΜΑΔΕΣ-3 ΚΑΙ 3 ΤΑΞΕΙΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΣΤΑ ΔΥΟ ΕΠΙΠΕΔΑ.

  ΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΑΝ: ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ - ΥΠΕΡΠΗΔΗΣΗ ΕΜΠΟΔΙΩΝ - ΒΟΛΕΙ - ΡΙΨΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΡΙΛΙΖΑΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΥΚΙΝΗΣΙΑΣ.

  Ευχαριστούμε τους καθηγητές Φ.Α που διοργάνωσαν τις δράσεις Κενανίδη Γρηγόρη και Πατερόπουλο Κων/νο, όπως και όλους τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν ενεργά με τα τμήματά τους.

Ο Δ/ντής του σχολείου

Δωρόπουλος Σωκράτης

   2. Ποδοσφαιρική Εκδήλωση «Πάσα στα Θρανία»

 Στις 12 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Διαπολιτισμικό Δ.Σ. Σαπών ποδοσφαιρική εκδήλωση που διοργανώθηκε από την ΕΠΟ (Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) με την επίβλεψη και ενίσχυση της FIFA και με συνεργασία της τοπικής ΕΠΣ (Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων), τη σύμβουλο Φ.Α κα Κωνσταντινίδου, τον καθηγητή του ΤΕΦΑΑ Σερρών κο Γκίση και των εκπ/κών Φ.Α του σχολείου μας κ.Καραθανάση και κ.Καλτσερά.

 Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια της ποδοσφαιρικής καμπάνιας στα σχολεία με τίτλο «Πάσα στα Θρανία», όπου και την παρακολούθησαν οι μαθητές/τριες των Ε’ & Στ’ τάξεων. Το θέμα του προγράμματος ήταν η διάδοση και η διάχυση του αθλητικού ιδεώδους, όπως σεβασμός στον αντίπαλο, σεβασμός στη διαφορετικότητα, ευγενής άμιλλα, συνεργασία, χαρά, διασκέδαση, εκγύμναση, όχι βία στα γήπεδα, ποδόσφαιρο για όλους, χαρά για τη νίκη και αποδοχή της ήττας.

 Στο α’ μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε διάλεξη, προβλήθηκαν σχετικά video και έγινε συζήτηση με τους μαθητές και στο β’ μέρος έγινε τουρνουά ποδοσφαίρου. Στους μαθητές/τριες μοιράστηκαν αναμνηστικά μπλουζάκια και στο σχολείο δόθηκε μια αναμνηστική μπλούζα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου και δυο ποδοσφαιρικές μπάλες. Δόθηκε ευκαιρία όχι μόνο για να ενημερωθούν για τα θετικά της ενασχόλησης με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο, αλλά και να διασκεδάσουν παίζοντας ποδόσφαιρο.