Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

 

Περισσότερες φωτογραφίες σε μορφή βίντεο στο Youtube

  Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 τρία τμήματα του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή. Συγκεκριμένα το Δ1,ΣΤ1 και ΣΤ2 πήγαν στο εργαστήρι καλαθοπλεκτικής των Ρωμά στο χωριό Θρυλόριο κοντά στη Κομοτηνή. Τα παιδιά είδαν σε βίντεο πως κατασκευάζονται τα καλάθια κυρίως από καλαμιές και λυγαριές. Θαύμασαν από κοντά, διάφορα σχέδια, σχήματα και μεγέθη αυτών, από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, καθώς και καλάθια για διάφορες χρήσεις. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από το μικρότερο καλάθι στο κόσμο που βρίσκεται στο εργαστήρι αυτό.

  Κατόπιν πήγαμε στη ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Α.Ε.΄ΒΕΡΓΙΝΑ'. Τα παιδιά΄ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, είδαν από κοντά την εμφιάλωση της ομώνυμης μπύρας, ενημερώθηκαν από τους ειδικούς για τους τρόπους παρασκευής της. Δοκίμασαν το καινούργιο προ'ι'όν της εταιρίας πράσινο τσάι και ενθουσιάστηκαν.

  Τέλος σταματήσαμε στο πρατήριο ζαχαρωδών BOLERO όπου τα παιδιά αγόρασαν σοκολάτες και γλυκά. Το μεσημέρι επιστρέψαμε στο σχολείο. Τους μαθητές συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί Αδαμοπούλου Στέλλα, Τσολάκογλου Μαρία και Καρπούζης Παναγιώτης.