Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

 

  Την Τρίτη 27 Μαΐου οι μαθητές των τάξεων Δ' και Ε1' στο πλαίσιο των Προγραμμάτων της Ευέλικτης ζώνης «Αρχαία Ελληνική τέχνη» - «Το θέατρο στη ζωή μας» και «Παιχνίδια στην αρχαιότητα» επισκέφτηκαν το αρχαιολογικό χώρο της Μεσημβρίας – Ζώνης στην Αλεξανδρούπολη.
  Είδαν από κοντά τον αρχαιολογικό χώρο, τις επιγραφές και την αρχιτεκτονική των αρχαίων κτιρίων. Είδαν ακόμη μια σειρά από αγγεία που είχαν τοποθετηθεί ανάποδα σε ένα αρχαίο κτίριο με σκοπό την προφύλαξη του σπιτιού από ενδεχόμενες πλημμύρες. Τακτική που μόνο σε άλλες δυο περιοχές της Ελλάδας έχει συναντηθεί .
  Με αφορμή την ιστορία: «Το κάστρο της Μυρσίνης», οι μαθητές μας συμμετείχαν σε μια σειρά από θεατρικά δρώμενα. Είδαν τα αγγεία και τις χρήσεις τους, τα νομίσματα και τις συναλλαγές και όλα αυτά μέσα από παιγνιώδεις θεατρικές δράσεις.
  Τέλος, στο εργαστήριο του αρχαιολογικού χώρου η υπεύθυνη πληροφόρησε τους μαθητές μας για τις ανασκαφές, τη συγκέντρωση των αρχαιολογικών ευρημάτων και την μετέπειτα φροντίδα αυτών και αποθήκευση τους. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να δουν μέσα από ειδικούς εργαστηριακούς μεγεθυντικούς φακούς αρχαιολογικά ευρήματα στη φάση της αναγνώρισης και της διαδικασίας καθαρισμού.
  Ευχαριστούμε πολύ τους υπεύθυνους του Αρχαιολογικού χώρου.
  

  Οι δασκάλες της Δ και Ε1: Μιχαήλ Άννα, Μπανταλίδου Μαρίνα και Σκεύα Κατερίνα