Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών


Πρόγραμμα ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΟΥΠΟΛΗ


 Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών οι μαθητές από τις Ε και ΣΤ τάξεις του σχολείου μας, συμμετείχαν στο πρόγραμμα με τίτλο ‘ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΟΥΠΟΛΗ’ το οποίο υλοποίησε η Δ/νση Πρωτ/θμιας Εκπ/σης Ροδόπης σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής.

 Το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού προγράμματος αφορά στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση των παιδιών για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών (26 Σεπτεμβρίου), τον γλωσσικό πλούτο της Ευρώπης, την πολυγλωσσία και την προώθηση της εκμάθησης ξένων γλωσσών.

 Οι υπεύθυνοι του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct που επισκέφτηκαν τη Δευτέρα 21/ 10 το σχολείο μας, πραγματοποίησαν παρουσίαση με θέμα τη σημασία της γλώσσας, τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις περιφερειακές και μειονοτικές γλώσσες και τα εργαλεία της πολυγλωσσίας.

 Στη συνέχεια τα παιδιά αξιοποιώντας τις πληροφορίες αυτές, χωρίστηκαν σε ομάδες και δημιούργησαν διάφορα poster με τα εξής θέματα : 1) οι επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2) γιατί μαθαίνω μια ξένη γλώσσα 3) πως μαθαίνουμε ξένες γλώσσες 4) πως λέμε ‘καλημέρα’ και ΄γεια’ σε διάφορες Ευρωπαϊκές γλώσσες. Τα παιδιά διασκέδασαν μαθαίνοντας χρήσιμες πληροφορίες για τις ξένες γλώσσες.

 Ευχαριστούμε θερμά την ομάδα του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, τους μαθητές/τριες της Ε και ΣΤ τάξης, την υπεύθυνη του κυλικείου μας Τατιάνα, για τις φωτογραφίες και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας για την άψογη συνεργασία.


Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:

Βασιλική Κωσταρά – Εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας

Σταυριανή Βαφειάδου – Εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας

Βάνα Καλπία – ΣΤ2  -  Σταύρος Πέγιος – ΣΤ1

Στέλλα Αδαμοπούλου – Ε1  - Σοφία Τριμπόνια – Ε2