Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών


 

Το μικρό Ραφαήλ τίμησε συμβολικά στο Σχολείο ενώπιον των δασκάλων και των συμμαθητών του ο Δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών Γιάννης Σταυρίδης συγχαίροντας και ενθαρρύνοντάς τον να συνεχίσει να δημιουργεί και να τιμά τον τόπο του. Mάλιστα στον μικρό Ραφαήλ εκτός από το βραβείο του δόθηκε και ένα καβαλέτο με πλήρη σύνεργα ζωγραφικής για να συνεχίσει να ξεδιπλώνει το ταλέντο του.

  Ακόμα μία διάκριση στη ζωγραφική για τον ταλαντούχο μαθητή του σχολείου μας, Τσορμπατζόγλου Ραφαήλ, της Α΄ τάξης.

Συγχαρητήρια Ραφαήλ..!!!!

 

 Πήρε ένα εκ των Χρυσών Βραβείων (Golden Certificate) στην κατηγορία 6-10 ετών του Παγκόσμιου Διαγωνισμού  Season 1 of Picasso Art Contest 2017 ο οποίος διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το Picasso Art Contest το διάστημα 23 Ιανουαρίου έως 17 Φεβρουαρίου 2017, με ελεύθερο θέμα. Το ίδρυμα Picasso Art Contestδιοργανώνει κάθε χρόνο διαγωνισμούς ζωγραφικής, δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες  παιδιά από όλο τον κόσμο να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες τους και να προβάλουν το ταλέντο τους.

 Στον διαγωνισμό μπορούσαν να στείλουν ένα έργο τέχνης παιδιά ηλικίας 6-19 ετών. Οι κατηγορίες ήταν: 6-10 ετών, 11-14 ετών και 15-19 ετών ενώ τα βραβευθέντα έργα με βάση τη βαθμολογία που έλαβαν από την κριτική επιτροπή κατέκτησαν ένα εκ των τριών βραβείων τα οποία ήταν: Star ArtistGolden + ArtistGolden Artist.  

 Οι συμμετοχές ήταν περισσότερες από 1000, από 40+ χώρες. Όλα τα έργα εξετάστηκαν από κριτική επιτροπή, η οποία επέλεξε τα καλύτερα για κάθε κατηγορία και ηλικιακή ομάδα. Τα βραβευθέντα έργα προέρχονταν κυρίως από τις εξής χώρες: Ινδία, Κίνα, Ουκρανία, Αραβικά Εμιράτα, Μαλαισία, Πακιστάν, Ινδονησία, Βουλγαρία, Φιλιππίνες, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Κορέα, Ρουμανία, Μπαγκλαντές, Αιθιοπία, Χονγκ Κονγκ, Σρι Λάνκα και έχουν ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα www.picassoartcontest.com



   Την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν στο χώρο του σχολείου, μια παράσταση θεάτρου σκιών, από τον μικρό ταλαντούχο καραγκιοζοπαίχτη, Ραφαήλ Τσορμπατζόγλου, της Α΄ τάξης.

  Μετά από πρόσκληση του σχολείου, ο μικρός μαθητής έφερε όλα του τα "σύνεργα" και με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών έστησε τη θεατρική σκηνή και παρουσίασε στο κοινό την παράσταση "Ο Καραγκιόζης γραμματικός" ..!!

  Μια εξαιρετική παράσταση, αν αναλογιστούμε την ηλικία του μικρού Ραφαήλ..!

  Νωρίτερα ο Ραφαήλ, σε μια σύντομη αλλά ουσιαστική παρουσίαση, ενημέρωσε τους μαθητές σχετικά με το θέατρο σκιών και τον Καραγκιόζη, το έργο ζωγραφικής που έλαβε το βραβείο!

  Στο τέλος καταχειροκροτήθηκε από τους συμμαθητές του και χάρισε στο σχολείο μας μια ζωγραφιά του με θέμα τον αγαπημένο του Καραγκιόζη..!

  Του ευχόμαστε ολόψυχα να συνεχίσει να μας εκπλήσει ευχάριστα με τα ταλέντα του και να καμαρώνουμε κι εμείς με τις επιτυχίες του..!!’


Ένας μικρός καραγκιοζοπαίχτης (VIDEO)

Ανάρτηση: 4.4.2017