Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών


ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ

  Την Παρασκευή 26 του Μάη οι μαθητές της ΣΤ τάξης του σχολείου μας μαζί με τους αντίστοιχους δασκάλους και τους γονείς τους είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν την όμορφη πόλη των Ιωαννίνων και το κοσμοπολίτικο Μέτσοβο, σε τριήμερη εκδρομή που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

  Την πρώτη μέρα αφού φτάσαμε και τακτοποιηθήκαμε στα δωμάτια υπήρχε το βράδυ ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

  Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε με την ξενάγηση στο σπήλαιο του Περάματος με τους σταλλακτίτες και τους σταλλαγμίτες, το Ασλάν τζαμί που σώζεται σε καλή κατάσταση, ακολούθησε βόλτα με το καραβάκι για το νησάκι της λίμνης Παμβώτιδας όπου εκτός από το Μουσείο του Αλή πασά, είδαμε και τις μοναδικές τοιχογραφίες από το ναό του Αγίου Νικολάου των Φιλανθρωπινών ( να σημειωθεί ότι υπάρχουν μοναστήρια στο νησάκι ).

  Την Κυριακή που ήταν και η τελευταία μέρα της εκδρομής μας επισκεφτήκαμε το Μουσείο του Π.Βρέλλη με τα κέρινα ομοιώματα από την ελληνική ιστορία. Το μεσημέρι κάναμε στάση για φαγητό στο κοσμοπολίτικο Μέτσοβο, βόλτα στα μαγαζιά με τα παραδοσιακά τυροκομικά είδη, τις ξύλινες κατασκευές, τα πεντανόστιμα σιροπιαστα γλυκά και τα ξακουστά κρασιά. 

  Με τις καλύτερες εντυπώσεις, τις τόσες μοναδικές εικόνες, τις βόλτες γύρω από τη λίμνη, τις γλυκές αλλά και τις πικρές θύμησες από την πανάρχαιη ιστορία που κουβαλούν τα μοναδικά Ιωάννινα πήραμε το δρόμο του γυρισμού.

 Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους βοήθησαν από την αρχή της χρονιάς για να πραγματοποιηθεί αυτή η τόσο όμορφη εκδρομή.