Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

  Το Φεβρουάριο του 1994, η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης της για τη γενοκτονία των Ελλήνων στον Πόντο την περίοδο 1916-1923.

 Στα πλαίσια του μαθήματος της ιστορίας οι μαθητές της Ε΄ και της Στ΄ τάξης του σχολείου μας αφιέρωσαν μια διδακτική ώρα, για να τιμήσουν τους προγόνους μας.

 Συνδέοντας τα κεφάλαια του αναλυτικού προγράμματος (δημιουργία αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας μετά την 4η σταυροφορία) με το γεγονός της ημέρας ενημερώθηκαν από τους δασκάλους για τη συστηματική και μεθοδευμένη εξόντωση των Ποντίων. Άκουσαν για τα εργατικά τάγματα, για τις εξορίες, τις κρεμάλες, τις δολοφονίες….   τον εκπατρισμό. Παρακολούθησαν βίντεο και φωτογραφίες από τα γεγονότα της εποχής και μελέτησαν χάρτες για την μετακίνηση των Ποντίων.

 Στο τέλος άκουσαν τραγούδια και χόρεψαν όλοι μαζί χορούς από την πολύτιμη μουσική παρακαταθήκη που μας άφησαν οι Πόντιοι.


Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Στέλλα Αδαμοπούλου, Βάνα Καλπία, Μαρίνα Μπανταλίδου, Σταύρος Πέγιος, Κυριάκος Σγουρόπουλος και Κατερίνα Σκεύα.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ