Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών


https://www.youtube.com/watch?v=5ebnxuFf9ec

 Οι μαθητές & μαθήτριες του Δ.Σ Σαπών συμμετέχουν στο πρόγραμμα ‘Γράφω την Ιστορία του Σχολείου μου’ το οποίο είναι μια πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πρωτ/βάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Ροδόπης, δια του γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με την Εταιρεία Παιδαγωγικών Επιστημών Κομοτηνής (ΕΠΕΚ).

  Με τη βοήθεια των δασκάλων τους, οι μαθητές/ριες του Α1, Β2, Γ1, Γ2, Δ1, Δ2, Ε1, Ε2, ΣΤ1 και ΣΤ2 παρατηρούν, συγκρίνουν, ζωγραφίζουν, κάνουν επισκέψεις, παίρνουν συνεντεύξεις, ερευνούν αρχειακό υλικό και γνωρίζουν σημαντικά γεγονότα, στοιχεία και πρόσωπα που αφορούν στην ιστορία του σχολείου.

 Ένα από τα πρόσωπα αυτά, ο κ. Γιώργος Κεραμυδάς που υπήρξε διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σαπών (1992 - 2010), έχει αφιερώσει πολλά χρόνια της ζωής του συλλέγοντας και καταγράφοντας πολύτιμο και σπάνιο αρχειακό υλικό για το σχολείο έτσι ώστε οι σημερινοί αλλά και οι μελλοντικοί μαθητές να είναι σε θέση να ανακαλύψουν τι συνέβη από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του σχολείου ως τα πιο πρόσφατα.

 Το παρακάτω video περιλαμβάνει μια σύντομη αναδρομή σε σημαντικές στιγμές από τα πρώτα και τα πιο πρόσφατα χρόνια του σχολείου καθώς επίσης και τις δράσεις των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου στα πλαίσια του προγράμματος.

Το video επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός αγγλικών Βασιλική Κωσταρά.