Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

Στο λιμάνι της Μάκρης - Στα Φάρο Αλεξ/πολης - Πρόγραμμα "Νιάρχος".

   Την Τρίτη 1 Απριλίου η Δ' Τάξη και το Ε1 πραγματοποίησαμε εκπαιδευτική εκδρομή στην Αλεξανδρούπολη.

  Αρχικά  επισκεφτήκαμε το λιμανάκι της Μάκρης και οι μαθητές, είδαν από κοντά τους ψαράδες που έβγαζαν τα ψάρια από τα δίχτυα. Συνομιλήσαμε μαζί τους και πήραμε  πληροφορίες για τις συνθήκες της δουλειάς τους και για τα είδη των ψαριών της περιοχής.


  Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το Φάρο της Αλεξανδρούπολης. Μπήκαμε στο εσωτερικό του και ανεβήκαμε στην κορυφή του όπου βρίσκεται ο ειδικός μηχανισμός που φωτοβολεί.

 Ο υπεύθυνος φαροφύλακας μας έδωσε πληροφορίες και  απάντησε στις ερωτήσεις μας.

 Έτσι μάθαμε ότι ο Φάρος χτίστηκε το 1880 και άρχισε να λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα από το 1970. Έχει ύψος 27 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας και 17 από το έδαφος. Η εμβέλεια του είναι 24 ναυτικά μίλια, περίπου τα 2/3 της απόστασης έως το νησί της Σαμοθράκης.


   Τέλος, η εκπαιδευτική μας εκδρομή έκλεισε με την επίσκεψη σε μονάδα επεξεργασίας τροφίμων και συγκεκριμένα σε αυτήν που είναι υπεύθυνη για τη σίτιση στο σχολείο μας, με το Πρόγραμμα ’’Νιάρχος’’.  Είδαμε τους χώρους όπου γίνεται ο καθαρισμός των πρώτων υλών, το μαγείρεμα και η συσκευασία τους.

 Η εκπαιδευτική εκδρομή προγραμματίστηκε αρχικά από το Δ2, καθώς η τάξη μας δουλεύει πρόγραμμα με θέμα: ‘’Τοπικά προϊόντα- Διατροφικές Συνήθειες’’ .


Οι εκπαιδευτικοί που συνόδεψαν τους μαθητές είναι:

Καραθανάσης Αναστάσιος, Μιχαήλ Άννα, Μπανταλίδου Μαρίνα, Σκεύα Κατερίνα και Τσορτανίδου Εύχαρις.