Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών


  Με αφορμή την Παγκόσμια Ήμερα Ανακύκλωσης, την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών, μια εκδήλωση με θέμα την ανακύκλωση. Η εκδήλωση αυτή έλαβε χώρα παίρνοντας κίνητρο από την δράση που οργάνωσε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου με τίτλο «Μπορείς κι εσύ!» σε συνεργασία με την σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών. Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, ο Πρόεδρος και μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, καθώς και ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του Μειονοτικού ΔΣ Σαπών.

  Η υποδ/ντρια του Διαπολιτισμικού ΔΣ Σαπών ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τον λόγο που πραγματοποιείται η εκδήλωση αυτή και συνέχισε η υπεύθυνη εκπρόσωπος Βασιλική Λύτρα, της ΔΙΑΑΜΑΘ (Φορέας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), η οποία ενημέρωσε τους μαθητές/τριες για τον τρόπο και τη διαδικασία της ανακύκλωσης μέσω μιας προβολής power point.

  Στην συνέχεια, οι φοιτητές/τριες του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του ΔΠΘ, (με κατεύθυνση την Κοινωνική Εργασία), με τη σειρά τους πραγματοποίησαν ομιλία και ενημέρωσαν τους μαθητές/τριες με προβολή pp με θέμα τα ανακυκλώσιμα υλικά, τον τρόπο και τα οφέλη της ανακύκλωσης.

  Τέλος, οι μαθητές/τριες χαλάρωσαν παρακολουθώντας δυο εκπαιδευτικά βίντεο και λύνοντας τις όποιες απορίες τους.

Η υποδ/ντρια του σχολείου



Ανάρτηση: 16/11/2016