Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

Το χριστουγεννιάτικο παζάρι (ΣΤ)


Δείτε σχετικό βίντεο στο YOUTUBE

  Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016,   παράλληλα με την παράδοση βαθμολογίας διοργανώθηκε κι ένα χριστουγεννιάτικο παζάρι στο χώρο του σχολείου μας από τους μαθητές της ΣΤ τάξης.
  Ο λόγος ήταν να μαζευτούν χρήματα για την τριήμερη εκδρομή που συνηθίζεται να γίνεται από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων το μήνα Μάιο.
  Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συμμετοχή παιδιών και γονέων ήταν μεγάλη, ο ενθουσιασμός πολύς, η χαρά όλων απερίγραπτη, ο ζήλος των παιδιών να πουλήσουν και να γίνουν για λίγο   "μικροί έμποροι" μεγάλος, η προθυμία τους επίσης απερίγραπτη.
  Ο πάγκοι - τραπέζια απαρτιζόταν από διάφορες χριστουγεννιάτικες κατασκευές, όπως  δεντράκια, στεφάνια, γιρλάντες, γούρια, ημερολόγια, φαναράκια, κουμπαράδες, χειροποίητα στολίδια...) Ακόμη γλυκά των ημερών όπως (κουραμπιέδες, μπακλαβάδες, μεθυσμένα, κανταΙφια, χειροποίητες πίτες, ντόνατς, κουλουράκια, λικέρ, μαρμελάδες, ελιές σε βαζάκια..).
 Εξάλλου οι φωτογραφίες το μαρτυρούν. Εμείς οι δάσκαλοι της Έκτης τάξης ευχαριστούμε θερμά όλους τους συναδέλφους για την όποια  βοήθειά τους, όλους τους γονείς που βοήθησαν με το παραπάνω για να στηθεί αυτό το παζάρι, το διευθυντή, την κ.Τατιάνα - υπεύθυνη του κυλικείου μας, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και φυσικά το μεγαλύτερο μπράβο στους μαθητές μας.

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας...


Διαπολιτισμικό παραμύθι: Η μπουγάδα του Αϊ-Βασίλη

  Με ένα διαπολιτισμικό παραμύθι, τα παιδιά της Β τάξης και του Α1 τμήματος διασκέδασαν στη χριστουγεννιάτικη τους γιορτή, τους συμμαθητές, τους γονείς και τους υπόλοιπους καλεσμένους.

  Ο Αϊ-Βασίλης, ανακαλύπτει πως τα ρούχα του έχουν … μαζέψει στο πλύσιμο. Τα παιδιά λοιπόν αποφασίζουν να τον βοηθήσουν. Στέλνουν γράμματα στα παιδιά των 5 ηπείρων και εκείνα σπεύδουν να βοηθήσουν. Έτσι λοιπόν, του στέλνουν από την Αφρική, ένα λευκό πουκάμισο, από την Ασία μάλλινες κάλτσες, από την Αυστραλία ένα κόκκινο παντελόνι, από την Ευρώπη ένα ζεστό σκούφο και από την Αμερική μια κόκκινη γούνα.

  Μέσα από τη θεατρική τους παράσταση, τα παιδιά γνωρίζουν τη μουσική, τους χορευτικούς ρυθμούς, την ενδυμασία, τις συνήθειες και την κουλτούρα άλλων παιδιών του κόσμου. Αυτός "ο κόσμος ο μικρός ο μέγας" γίνεται μια αγκαλιά που χωράει όλα τα παιδιά, χωρίς φυλετικές ή άλλες διακρίσεις.

  Ακόμη, γνωρίζουν τα συναισθήματα της ανταποδοτικότητας και της ευγνωμοσύνης. Τόσα χρόνια ο Αϊ-Βασίλης, έφερνε δώρα στα παιδιά … ε, φέτος ας του προσφέρουν κι εκείνα!

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

Οι δασκάλες

Α1:Καλπία Βάνα - Β1: Σκεύα Κατερίνα - Β2: Μιχαήλ Άννα - 

Μουσικός: Σπανοπούλου Ανέζα - Θεατρολόγος: Μιχαλοπούλου Φωτεινή - 

Εικαστικός: Δαγδαλένης Χρήστος




Ανάρτηση: 19/12/2016