Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

Φεβρουάριος 2019: Εκπαιδευτική Επίσκεψη στην Κομοτηνή


 Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες των Ε’ και Στ’ τάξεων του σχολείου μας επισκέφτηκαν το 2ο Μειονοτικό Δ.Σ. Κομοτηνής για να γνωρίσουν από κοντά τον εντυπωσιακό κόσμο της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Επρόκειτο για μια παρουσίαση-εργαστήριο 3D Printing, από την υπεύθυνο εκπ/κό του σχολείου κα Μολλά Μαρίνα σε συνεργασία με την Openwise και τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛ/ΛΑΚ) και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις χρήσεις και εφαρμογές του.

 Κατόπιν επισκέφτηκαν το Θρακικό Μουσείο Παιδείας, όπου στεγάζεται στην Εταιρία Παιδαγωγικών Επιστημών Κομοτηνής και ενημερώθηκαν από τον κ.Ι.Σιγούρο, υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Α’μιας Εκπ/σης του Ν.Ροδόπης. Είδαν την έκθεση παλαιού σχολικού υλικού (φωτογραφίες, εποπτικά μέσα διδασκαλίας, σχολικά εγχειρίδια, μαθητικά θρανία και σχολικούς πίνακες και κατασκευές, φόρεσαν σχολικές ποδιές και έλυσαν πολλές απορίες τους για την τότε εποχή. 

 (Καρπούζης Π., Καλπία Β., Μιχαήλ Α., Χατζάτογλου Ν. και Ιωαννίδου Ελ.)

ΣΤ1' : Ντόμινο Φιλαναγνωσίας και Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

 Το Τμήμα ΣΤ1 του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών πήρε μέρος στη δράση ¨Ντόμινο Φιλαναγνωσίας¨ που διοργάνωσε η συντονίστρια εκπαίδευσης για την αειφορία ΑΜΘ κ.Αφεντουλίδου Άννα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου. 

  Οι μαθητές συνέδεσαν το παραμύθι για την ¨Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων¨ με την Ενεργό Πολιτειότητα. Η Αλίκη ενδιαφέρεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δείχνει σεβασμό στη διαφορετικότητα και μαθαίνει μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες να επιλύει συγκρούσεις και να σχεδιάζει δράσεις.

Η αφίσα της τάξης μας βρίσκεται στην παρακάτω:  https://padlet.com/aeif_afent_anna/j206gh94kujn

Οι μαθητές και η εκπαιδευτικός της τάξης: Άννα Μιχαήλ