Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών


 Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ο εορτασμός της καθιερωμένης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων οι μαθητές όλων των τάξεων συμμετείχαν σε δράσεις που οργάνωσαν με μεράκι όλοι οι εκπαιδευτικοί, με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου». Έτσι, αρχικά οι μαθητές ενημερώθηκαν για την άθληση, την αξία και τη σημασία της, όχι μόνο στο σχολείο και στα οργανωμένα αθλήματα, αλλά και σε κάθε πτυχή της ζωής.

 Με αφορμή τις συζητήσεις, τα βίντεο, τα βιβλία που παρουσιάστηκαν, οι μαθητές δημιούργησαν κατασκευές, αφίσες και ζωγραφιές τις οποίες και παρουσίασαν στους συμμαθητές τους.

 Στη συνέχεια ακολούθησαν οι αθλητικές δραστηριότητες στην αυλή του σχολείου. Είχαν δημιουργηθεί τέσσερις «σταθμοί» από τους οποίους πέρασαν όλοι οι μαθητές ανά τάξη. Έτσι, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την εμπειρία σκυταλοδρομίας, αλλά και αθλημάτων του στίβου, όπως το άλμα εις μήκος και η σφαιροβολία.

 Τα παιδιά συμμετείχαν με κέφι και ενθουσιασμό και απόλαυσαν όλες τις δράσεις, όπως και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν σε αυτές μαζί με τα παιδιά! Η ημέρα ολοκληρώθηκε με ελεύθερο παιχνίδι στα γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου και βόλλευ του σχολείου.