Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

  Ο Δ/ντής και οι εκπαιδευτικοί των ΤΕ (κα Ιωαννίδου Ελευθερία και κα Τοπαλίδου Αναστασία) του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών, διοργάνωσαν την Τετάρτη 6 Ιουνίου «Παραολυμπιακή Ημέρα στο Σχολείο» σε συνεργασία με τον Σύλλογο «ΠΕΡΠΑΤΩ» Κομοτηνής με 6 σταθμούς επίδειξης παραολυμπιακών αθλημάτων. Οι δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου, όπου δυο άτομα με κινητική αναπηρία βοήθησαν ενεργά στη διεξαγωγή της δράσης, ο ένας πραγματοποίησε την επίδειξη του αθλήματος «Wheelchair basketball (καλαθοσφαίριση σε αμαξίδιο) και ο δεύτερος βοήθησε στην διεξαγωγή του badminton.

Οι σταθμοί παραολυμπιακών αθλημάτων ήταν:
· Boccia
· Πετοσφαίριση καθιστών αθλητών
· Badminton
. Wheelchair basketball (καλαθοσφαίριση σε αμαξίδιο)
· Στίβος για άτομα με μειωμένη όραση
· Βιωματικό


  Οι 175 μαθητές/τριες του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών πέρασαν από όλους τους σταθμούς. Οι περισσότεροι/ες από αυτούς ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με τα Παραολυμπιακά Αθλήματα. Σκοπός της δράσης αυτής όχι μόνο ήταν η ενημέρωση και η γνωριμία με τα αθλήματα αυτά, αλλά και η ψυχαγωγία, όπως και η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών και η διαμόρφωση θετικής στάσης απέναντι στην αναπηρία.
  Ευχαριστούμε όσους εργάστηκαν και βοήθησαν γι’ αυτή την προσπάθεια, τους υπεύθυνους του Συλλόγου, τα άτομα με κινητική αναπηρία και τους εθελοντές.




Ανάρτηση: 8/6/2017