Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διαπολιτισμικού Δ.Σ. Σαπών εκδήλωση από τους μαθητές του Τμήματος Ένταξης η οποία περιελάμβανε τις εξής δραστηριότητες:
• Ενημέρωση/ομιλία για τα άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από τους φοιτητές/τριες του τμήματος της Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης (Κουγιουμτζή Ειρήνη, Βερανόυδη Αθανασία, Καλλιανίδου Ελένη, Αβετίσωβ Ραφαήλ)
• Θεατρική παράσταση από τους μαθητές/τριες του τμήματος ένταξης με τίτλο «Όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί». Πρόκειται για μια διασκευή των τριών παραμυθιών «Μόζα, η γάτα» για άτομα με προβλήματα όρασης, «Η μάγισσα Αμπουλίνα» για άτομα με κινητικά προβλήματα και «Η λεύκη Μόλι» για άτομα με προβλήματα ακοής. (Συγγραφέας: Σταματοπούλου Ιωάννα, Εικονογράφηση: Σπαθοπούλου Έρση)
• Ενημέρωση από την κα. Κοκκινίδου με θέμα «Η ελληνική ως δεύτερη γλώσσα για τα άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες»
• Παρουσίαση τραγουδιού στην νοηματική γλώσσα από τους μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης του Τμήματος Ένταξης.

  Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η σχολική σύμβουλος της πρώτης περιφέρειας κα. Μάκρα Ραλλού καθώς και η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ροδόπης.


Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί :
Ιωαννίδου Ελευθερία, Τοπαλίδου Αναστασία, Μιχαλοπούλου Φωτεινή, Σπανοπούλου Ανέζα, 
Αλή Τζελάλ, Δαγδαλένης Χρήστος


Ανάρτηση: 6/12/2016