Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

  O σεισμός είναι ένα φυσικό φαινόμενο, το οποίο όταν συμβαίνει σκορπίζει το φόβο και τον πανικό στους κατοίκους όπου συμβαίνει. Πολλές φορές είναι καταστροφικός. Σε πολλά μέρη του κόσμου, αλλά και στην Ελλάδα, πολλές φορές ένας σεισμός, εκτός από τις υλικές καταστροφές, έχει αφήσει πίσω του και απώλεια σε ανθρώπινες ζωές!  

  Μπορούμε να κάνουμε κάτι ώστε ξεπεράσουμε τους κινδύνους από έναν ξαφνικό σεισμό; Εκτός από την αντοχή των κτιρίων και των σπιτιών μας, που δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε εμείς, είναι αναγκαίο να ξέρουμε από πριν κάποια πράγματα και να τα εφαρμόσουμε σε μια παρόμοια στιγμή.

  Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας. Αν τύχει να είμαστε στο σχολείο θα πρέπει όλοι μαζί και όχι ο καθένας χωριστά, να ακολουθήσουμε κάποιους κανονισμούς ασφάλειας. Αυτούς τους κανόνες τους διδάσκει το σχολείο με κάποιες ασκήσεις προετοιμασίας που γίνονται τακτικά. 

  Έτσι λοιπόν κι εφέτος, κάναμε την πρώτη άσκηση σεισμού στο σχολείο..   Σημάναμε συναγερμό και έναρξη του σεισμού με κόρνες και σφυρίχτρες, τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες, εκκενώθηκε το κτήριο σχετικά γρήγορα, μαζευτήκαμε στην αυλή, είπαμε πολλά σχετικά με το σεισμό, λύσαμε απορίες, εντοπίσαμε τα λάθη και τις παραλήψεις, τονίσαμε ότι ο σεισμός δεν είναι παιχνίδι ούτε αστείο! 

  Παραθέτουμε και μια σειρά από φωτογραφίες στα διάφορα στάδια που ακολούθησε η άσκηση σεισμού...