Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών


 Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020, η πολυπόθητη τετραήμερη εκδρομή του σχολείου μας, μετά από 12 χρόνια, στην Αθήνα.
 Μετά από ένα πολύωρο ταξίδι με λεωφορείο, αργά το απόγευμα της πρώτης μέρας επισκεφτήκαμε τη Βουλή των Ελλήνων. Οι 22 μαθητές και μαθήτριες της Πέμπτης και Εκτης τάξης με τρεις εκπαιδευτικούς, ξεναγήθηκαν στην αίθουσα "Ελευθέριος Βενιζέλος", είδαν βίντεο για την ιστορία του κτηρίου και φυσικά είδαν από κοντά την αίθουσα της ολομέλειας του Εθνικού Κοινοβουλίου.
 Τη δεύτερη μέρα το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσκεψη στον ιερό βράχο της Ακρόπολης με ξεναγό. Τα παιδιά με τους γονείς τους είδαν από κοντά τον Παρθενώνα, αυτό το ανυπέρβλητο μνημείο της ανθρωπότητας. Ακολούθησε το Μουσείο της Ακρόπολης, με εκθέματα που έχουν σχέση με την Ακρόπολη.
 Το μεσημέρι σειρά είχε το "Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού". Στον εντυπωσιακό θόλο του είδαμε την παράσταση «ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑ». Μια καταπληκτική τρισδιάστατη ξενάγηση στο σύμβολο της Ορθοδοξίας και του Βυζαντίου. Το βράδυ βόλτα, φαγητό στο Μοναστηράκι και Θησείο.
 Την τρίτη μέρα σειρά είχε το μέγαρο που στεγάζει την Παλαιά Βουλή. Στην είσοδο του κτηρίου δεσπόζει το μπρούτζινο άγαλμα του έφιππου ήρωα της επανάστασης Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Στη συνέχεια πήγαμε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Ενα από τα καλύτερα μουσεία του κόσμου, με εκθέματα από όλες τις περιόδους της τεράστιας ιστορίας μας. Το μεσημέρι πήγαμε στο Ιδρυμα Ευγενίδου(πλανητάριο). Εκεί παιδιά,γονείς και συνοδοί είδαν την επίσης τρισδιάστατη παράσταση «ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ». Η εκδρομή μας συνεχίστηκε στο "Ιδρυμα ΝΙΑΡΧΟΥ", με πανοραμική θέα στο Φάληρο.
 Το βράδυ διασκέδαση σε ταβερνάκι με ζωντανή μουσική στην περιοχή του Ψυρρή. Την Κυριακή, τελευταία μέρα της εκδρομής, πήγαμε στο ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ. Τα παιδιά φωτογραφήθηκαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους, με την τεράστια ποικιλία ζώων του πάρκου. Το «κλου»,στο κλείσιμο της εκδρομής μας, ήταν η επίδειξη με τα δελφίνια. Το μεσημέρι πήραμε το δρόμο της επιστροφής με άφιξη στις Σάπες αργά το βράδυ.
 Ευχαριστούμε, ιδιαίτερα το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας και προσωπικά την πρόεδρο του Συλλόγου κ.Κουκουζέλη καθώς επίσης και τον Δήμαρχο Μαρωνείας–Σαπών κ. Χαριτόπουλο για την ουσιαστική συμβολή τους στην πραγματοποίηση αυτής της εκδρομής.
 Οι εκπαιδευτικοί-συνοδοί Αδαμοπούλου Στέλλα, Κενανίδης Γρηγόρης και Καρπούζης Παναγιώτης.