Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

Παρακολουθείστε όλη τη δραστηριότητα  εδώ


  Στα πλαίσια του προγράμματος ''Περιβάλλον SOS'' την Πέμπτη 16 του Μάη, τρία τμήματα του σχολείου μας το Δ1-Δ2 ΣΤ1, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στο Δέλτα του Έβρου.

  Η εκδρομή ξεκίνησε από το Κέντρο Πληροφόρησης του Δέλτα. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν σε βίντεο χρήσιμες πληροφορίες για το σημαντικό αυτό υγρότοπο της χώρας μας, από τον υπεύθυνο κ. Μαρίνο Αγγελίδη, ο οποίος μας έδειξε το βίντεο και μας μίλησε για τα πουλιά και τα ζώα του Δέλτα του Έβρου.
  Στη συνέχεια πήραν μέρος σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες μέσα στο Κέντρο Πληροφόρησης. Ζωγράφισαν πουλιά φτιάχνοντας σελιδοδείκτες, είδαν αποτυπώματα πουλιών, προμηθεύτηκαν πλούσιο υλικό και αφίσες αγόρασαν souvenir.

  Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε την περιοχή Βάλτο Αλμύρες. Τα παιδιά είδαν με τηλεσκόπιο διάφορα πουλιά όπως χαλκόκοτες, σταχτοτσικνιάδες, γλαρόνια και ερωδιούς. Περπατήσαμε σε χωματόδρομο μέχρι τη θάλασσα (Θρακικό πέλαγος), όπου εκβάλει ο ποταμός Έβρος. Τα παιδιά συζήτησαν με τον υπεύθυνο κύριο Βασίλη Ηλία, ο οποίος ανέλαβε την ξενάγηση μας με τον καλύτερο τρόπο. Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους του Κέντρου Πληροφόρησης για την άψογη παρουσίαση των θεμάτων.

 Η εμπειρία ήταν μοναδική και τα παιδιά επέστρεψαν στο σχολείο ενθουσιασμένα. Τα τμήματα του σχολείου συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Σκεύα Κατερίνα, Μπανταλίδου Μαρίνα και Καρπούζης Παναγιώτης.

16 Mαΐου 2013