Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών


  Την ημέρα της 25ης Μαρτίου του 1821 οι Έλληνες γιορτάζουμε την ανάκτηση της ελευθερίας μας, την αναγέννηση του έθνους μας και την συγκλονιστική απόφαση των προγόνων μας να ζήσουν ελεύθεροι ή να πεθάνουν.
  Σύσσωμος ο ελληνισμός ξεσηκώνεται εναντίον του δυνάστη, του τουρκικού έθνους. Σπάζει τα δεσμά της δουλείας και οι Έλληνες διακρίνονται από ηρωισμό και αυτοθυσία.
 Η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 είναι καλό να μας θυμίζει τα γεγονότα εκείνα και να αντλούμε διδάγματα. Να μπορούμε να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με το ίδιο σθένος, να κάνουμε την ελευθερία και την προκοπή καθημερινό μας βίωμα, πράξη ζωής και ιερό μας χρέος.
  Η Επανάσταση του 1821 στάθηκε το πιο σημαντικό γεγονός της εποχής του γιατί απέδειξε ότι η αγωνιστικότητα και η ισχυρή θέληση ενός λαού μπορούν να αλλάξουν την ιστορική του μοίρα.
 Παρά τη διχόνοια και τα μελανά της σημεία οι πρόγονοι αγωνιστές μας παρέδωσαν ένα συμβόλαιο Ελευθερίας γραμμένο με το αίμα τους.
 Αυτά σε γενικές γραμμές θέλησαν να σας παρουσιάσουν οι μαθητές της ΣΤ τάξης του σχολείου μας με απλά θεατρικά, προβολές video, τραγούδια.


ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη βοήθεια τη μουσικό του σχολείου μας κ.Αννέζα Σπανοπούλου για την οργάνωση και το συντονισμό της χορωδίας καθώς επίσης και το γυμναστή μας κ.Γρηγόρη Κενανίδη για τη βοήθειά του στα σκηνικά.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί
Χατζάτογλου Μακρίνα και Καρπούζης Παναγιώτης’


ΑΝΑΡΤΗΣΗ: 27/3/2017