Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

Παρακολουθείστε τις εικόνες στο  Youtube


  Την Τετάρτη 27 Μαρτίου του 2013, τα δύο τμήματα της Β΄ τάξης του σχολείου, πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στο χώρο προετοιμασίας και οργάνωσης της τοπικής εφημερίδας ‘Ελεύθερη Άποψη’. Αφορμή στάθηκε η ενότητα στο μάθημα της γλώσσας: ''Εφημερίδες, εφημερίδες..!''

  Μάθαμε ότι για να δημιουργηθεί μία εφημερίδα χρειάζεται η συνεργασία πολλών ανθρώπων και η ‘παρουσία’ του υπολογιστή.

 Μέσα από ερωτήσεις μαθητών βγήκαν στην επιφάνεια αρκετά μυστικά της τέχνης οργάνωσης μιας εφημερίδας. Εντύπωση μας προκάλεσε το βιβλίο αρχείο της εφημερίδας, όπου συγκεντρώνονται όλες οι εφημερίδες ενός χρόνου.

  Μαθητές και δασκάλες, ευχαριστήσαμε τον υπεύθυνο, κο Χαριτόπουλο Ντίνο και φύγαμε με αρκετά περισσότερες γνώσεις για τις εφημερίδες.


 Συνεχίσαμε με την επίσκεψη στο Ταχυδρομείο Σαπών, προκειμένου να δούμε από κοντά πως πραγματοποιείται η αποστολή ενός γράμματος.

 Η ταχυδρομική υπάλληλος έδωσε σε κάθε παιδί από ένα γραμματόσημο του ενός λεπτού και έτσι όλα τα παιδιά κόλλησαν πάνω στο φάκελο το δικό τους γραμματόσημο, για να στείλουν τα γράμματα που είχαν ήδη γράψει. Στη συνέχεια μας έδειξε πως ζυγίζονται τα γράμματα για να επιλεγεί η αξία του γραμματόσημου, όταν τα γράμματα είναι περισσότερο βαριά από το κανονικό. Έπειτα μπήκαν οι σφραγίδες με την ημερομηνία πάνω σε κάθε φάκελο.

 Μας είπαν κι άλλες πληροφορίες, γενικές, για την αποστολή αλλά και τη διανομή των γραμμάτων και δεμάτων και τελικά ρίξαμε το γράμμα στο κουτί έξω από το κτίριο του ταχυδρομείου. Ευχαριστήσαμε τους υπαλλήλους και φύγαμε χαρούμενοι..!!