Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ


  Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τα ''Παιδικά Χωριά SOS''.

  Ο Σύλλογός μας συνεχίζοντας το κοινωνικό του έργο, συγκέντρωσε για 2η συνεχόμενη χρονιά, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για "Το Παιδικό Χωριό SOS" Θράκης στο Αρίστηνο της Αλεξανδρούπολης.

  Τα τρόφιμα συσκευάσθηκαν με πρωτοβουλία του συλλόγου και παραδόθηκαν στις εγκαταστάσεις του «Χωριού SOS» την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 το πρωί, από τους μαθητές της Δ2΄, ΣΤ1΄ και ΣΤ3΄ τάξης συνοδευόμενοι από τις δασκάλες Μ. Λαδίκου, Ν. Πραζιούτη και Στ. Αδαμοπούλου καθώς και από τα μέλη του Συλλόγου Δ. Γιαννακόπουλο, Ε. Μεζιρίδου, Φ. Μοσχάκη και Ε. Ντράχα.
Η μέρα κύλησε πολύ ευχάριστα, ο διευθυντής και το προσωπικό του ‘’Χωριού’’ μας υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά, μίλησαν με τους μαθητές και τους δασκάλους και μας ξενάγησαν στους χώρους των εγκαταστάσεων.
  Στο συγκεκριμένο ‘’Χωριό SOS’’ φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή 16 παιδιά, ηλικίας από 4 έως 12 ετών. Παιδιά εγκαταλελειμμένα, παιδιά κακοποιημένα, παιδιά προερχόμενα από προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον...
  Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς το μέγεθος της προσφοράς των ανθρώπων που στηρίζουν αυτά τα παιδιά σε 24ωρη βάση στον καθημερινό τους αγώνα για καλύτερη ζωή...
Είμαστε σίγουροι πως τα παιδιά μας σήμερα αποτύπωσαν στο μυαλό τους τις εικόνες και τα λόγια της κυρίας Τουφεκτσή, της κοινωνικής λειτουργού.
  Αξίζει να σημειωθεί ότι ενεργή συμμετοχή στην εκδήλωση είχαν μαθητές και δάσκαλοι του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών .
  Το ΔΣ ευχαριστεί θερμά όλους τους γονείς και τους μαθητές για τη μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ