Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

Την Τρίτη 8 Απριλίου, τα Τμήματα Ένταξης του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών συμμετείχαν μ’ ενθουσιασμό κι επιτυχία σ’ ένα πρόγραμμα παρουσίασης, γνωριμίας και συμμετοχής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Συγκεκριμένα, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος Teachers 4 Europe, που υλοποιούν οι μαθητές/τριες του τμήματος υπό την ευθύνη και καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Ιωαννίδου  Ελευθερίας, μέσω του οποίου τα παιδιά γνωρίζουν την Ευρώπη και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, επισκέφθηκαν το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής όπου ο Σύλλογος «Περπατώ» με επικεφαλής τον ασημένιο Παραολυμπιονίκη Αλέξανδρο Ταξιλδάρη και μια ομάδα από ενεργά μέλη του, οργάνωσε μια εκδήλωση αφιερωμένη σε αθλήματα της Παραολυμπιάδας.

Τα παιδιά παρακολούθησαν μια σύντομη και περιεκτική παρουσίαση σχετική με τα αγωνίσματα στα οποία λαμβάνουν μέρος αθλητές/τριες με κινητικές, αισθητηριακές ή άλλου είδους αναπηρίες, διατύπωσαν τις απορίες τους, ζωγράφισαν ό,τι τους έκανε εντύπωση και φυσικά ….έπαιξαν! Έκαναν ασκήσεις προσβασιμότητας με αναπηρικό αμαξίδιο, βόλτα με χειρίλατο, ασκήσεις κινητικότητας ατόμων με τύφλωση, έπαιξαν goal ball, boccia, rugby και μπάσκετ με αμαξίδιο και καθιστό βόλεϊ.

Η εμπειρία ήταν συγκλονιστική και πραγματικά τα παιδιά έμαθαν και βίωσαν τις δυσκολίες αλλά και τις χαρές που βιώνουν οι αθλητές/τριες που αντιμετωπίζουν κάποιου είδους αναπηρία. Έπειτα από μία αλησμόνητη ημέρα, οι μαθητές/τριες  των Τμημάτων Ένταξης ευχαρίστησαν τα μέλη Συλλόγου «Περπατώ», και έδωσαν υπόσχεση για ακόμη μια συνάντησή τους, αυτή τη φορά στο χώρο του δικού μας σχολείου.

Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να ευχαριστήσουμε και τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ν.Ροδόπης, ο οποίος μετά από μεσολάβηση του κου Α.Ταξιλδάρη είχε την καλοσύνη να επιτρέψει στους μαθητές/τριες μας να μετακινηθούν στην Κομοτηνή και να επιστρέψουν στο σχολείο δωρεάν. Ακόμα ευχαριστούμε τις φοιτήτριες του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης του Δ.Π.Θ που μέσα στα πλαίσια της πρακτικής τους στα τμήματά μας ήρθαν στο 3ο Δ.Σ Κομοτηνής και μας βοήθησαν εθελοντικά σε όλες τις παραπάνω δραστηριότητες. Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε και τον διευθυντή του σχολείου που μας συνόδεψε και μας βοήθησε σε ό,τι χρειαζόμασταν όλο αυτό το διάστημα όπως και την εκπαιδευτικό κα Θεοδώρα Ελευθεριάδου.