Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών



 Τη Δεύτερα, 12 Ιουνίου 2017 έγινε η καλοκαιρινή γιορτή του σχολείου μας. Τη γιορτή ξεκίνησε η Β΄τάξη παρουσιάζοντας το πρόγραμμα που δούλεψε τη φετινή σχολική χρονιά με τίτλο « Μάνος Χατζιδάκις, ένας μεγάλος συνθέτης για μικρά παιδιά». Οι μαθητές αφιέρωσαν τη γιορτή τους στα προσφυγόπουλα που έρχονται στη χώρα μας, κάνοντας επίκληση στη μνήμη των παρευρισκομένων πως κάποτε οι ίδιοι ή οι πρόγονοι τους βρέθηκαν πρόσφυγες ή μετανάστες σε άλλη χώρα τραγουδώντας το τραγούδι «Τ΄αστέρι του βοριά».
  Λίγα λόγια για τον Μ.Χατζιδάκι, τον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη που γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1925. Έγραφε μουσική για το θέατρο, τον κινηματογράφο, το αρχαίο δράμα, την όπερα κ.ά. Κέρδισε πολλά βραβεία με κορυφαίο το Όσκαρ καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού το 1960 με το τραγούδι «Τα παιδιά του Πειραιά» που ερμήνευσε η Μελίνα Μερκούρη στην ταινία «Ποτέ την Κυριακή». Ο Μάνος Χατζιδάκις υπήρξε διευθυντής του Τρίτου Προγράμματος Κρατικής Ραδιοφωνίας τα έτη 1975 – 1982. Ίδρυσε την «ορχήστρα των χρωμάτων» το 1989. Πέθανε στην Αθήνα στις 15 Ιουνίου 1994.
 Οι μαθητές της Β΄τάξης τραγούδησαν τα εξής τραγούδια: « Τ΄αστέρι του βοριά», «Χάρτινο το φεγγαράκι» και το «Χρυσόψαρο». Χόρεψαν στο ρυθμό των τραγουδιών: « Τα παιδιά του Πειραιά», «Ο γλάρος», «Γαρύφαλλο στ΄αυτί», «Η γατούλα», «Χόρευε τουίστ» και «Είμαι άντρας και το κέφι μου θα κάνω». Απέσπασαν θερμό χειροκρότημα από τους θεατές αλλά και οι ίδιοι απόλαυσαν τη γιορτή τους.
  Στη συνέχεια η μουσικός του σχολείου μας παρουσίασε με τους μαθητές όλων των τάξεων μουσικοκινητικές δραστηριότητες και τραγούδια. Για τα τραγούδια με τους αγγλικούς στίχους υπεύθυνες ήταν οι δασκάλες Αγγλικών Βασιλική Κωσταρά και Δασκαλάκη Αθανασία.
 Η γιορτή έκλεισε με την παρουσίαση των Μουσικών τμημάτων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Η ορχήστρα του μουσικού κ. Χρήστου Χατζόπουλου έπαιξε παραδοσιακά τραγούδια.
Υπεύθυνοι εκπ/κοί:
Β1: Σκεύα Κατερίνα
Β2: Μιχαήλ Άννα
Μουσικός: Σπανοπούλου Ανέζα


Ανάρτηση: 16/6/2017