Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών


 Στα πλαίσια του Προγράμματος Φιλαναγνωσίας που ανέλαβαν τα 2 τμήματα της Β΄ Τάξης πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στη βιβλιοθήκη του Λυκείου Σαπών προκειμένου οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με ένα πιο ευρύ τιτλολόγιο βιβλίων.

 Είδαμε εγκυκλοπαιδικά βιβλία, ιστορικά, λογοτεχνικά και επιστημονικά. Παρατηρήσαμε τα παιδιά του Λυκείου που δανείζονταν βιβλία για να κάνουν τις εργασίες που τους είχαν ανατεθεί. Έμαθαν τον τρόπο δανεισμού και πως πρέπει να επιστρέφουν τα βιβλία που δανείζονται σε καλή κατάσταση.
  Σκοπός της επίσκεψης και γενικότερα του Προγράμματος είναι να ευαισθητοποιηθούν στην καλή χρήση των βιβλίων να ενισχυθεί η φιλαναγνωσία και να αντιληφθούν τον πλούτο γνώσεων, αξιών και συναισθημάτων που εμπεριέχεται σε αυτά.
  Ακολούθησε επίσκεψη στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας όπου οι μαθητές δανείστηκαν βιβλία της επιλογής τους ακολουθώντας την τυπική διαδικασία δανεισμού.  [9/3/2017]


   Στα πλαίσια του Προγράμματος Φιλαναγνωσίας οι μαθητές της Β τάξης προχώρησαν στις εξής δράσεις: 

  1) Οι μαθητές του Β1 παρουσίασαν τις δράσεις του, με τις οποίες συμμετείχαν στο διαγωνισμό «Βιβλιοτρεχάλα» των εκδόσεων Ψυχογιός, στο Β2.

  2) Οι μαθητές του Β2 παρουσίασαν στο Β1 με μορφή θεατρικού δρώμενου ένα από τα παραμύθια, που δούλεψαν για τη συμμετοχή τους στο «Μαραθώνιο Ανάγνωσης» των εκδόσεων Μεταίχμιο.

  Οι μαθητές και των δύο Τμημάτων συμπλήρωσαν τα φυλλάδια-ερωτηματολόγια των εκδόσεων, τα απέστειλαν και τώρα περιμένουν τα αποτελέσματα. Καλή τους επιτυχία!

  3) Συμμετείχαν ακόμη, στην πλειοψηφία τους, στο διαγωνισμό Βιβλίου του σχολείου μας και πήραν βραβεία και διακρίσεις.

  4) Επισκέφτηκαν την τοπική εφημερίδα των Σαπών «Ελεύθερη Άποψη» και ξεναγήθηκαν από τον εκδότη κύριο Χαριτόπουλο στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας. Είδαν έτσι από κοντά τις διαδικασίες που ακολουθούνται για να εκτυπωθεί μια εφημερίδα.

Να ευχαριστήσουμε τον κ.Χαριτόπουλο για την επίσκεψη στην εφημερίδα.

Οι δασκάλες της Β΄ Τάξης: Μιχαήλ Άννα, Σκεύα Κατερίνα  [ανάρτηση: 12/4/2017]



Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της Φιλαναγνωσίας στο τμήμα του Β1 με τις πέντε τελικές δράσεις που έγιναν σχετικά με ένα βιβλίο που διαβάστηκε από τα παιδιά. Σύμφωνα με το περιεχόμενο των δράσεων τα παιδιά ζωγράφισαν και ένα ανάλογο σκίτσο. Για λόγους τεχνικούς από τη σελίδα παρουσιάζουμε 3 από τις 5 δράσεις και σε μονόχρωμη εμφάνιση, αφού τα πρωτότυπα έργα στάλθηκαν στις Εκδόσεις "ΨΥΧΟΓΙΟΣ".

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...