Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών


  Την Τετάρτη 13 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου μας ενημέρωση-παρουσίαση από τις εκπαιδευτικούς κα Δερτούζου Φωτεινή και Ιωαννίδου Ελευθερία στα πλαίσια δράσης για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού, που έχει καθιερωθεί στις 6 Μαρτίου.

  Πραγματοποιήθηκε σε δύο μέρη. Τα πρώτα 40 λ. αφορούσαν τους μαθητές/τριες των Α’, Β’ & Γ’ τάξεων, όπου και παρακολούθησαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους σχετικά βίντεο και ομιλία της κας Ιωανίδου Ελευθερίας (υπεύθυνη του ΤΕ και μέλος ΟΔΠ) με ταυτόχρονη βιωματική δράση και ενεργή συμμετοχή των παιδιών λύνοντας τις απορίες τους. Έπειτα, για άλλα 40λ. περίπου, ακολούθησε η ομιλία της κας Δερτούζου Φωτεινής στους μαθητές/τριες των Δ’, Ε’ & Στ’ τάξεων για τον ορισμό, τα είδη και τα εμπλεκόμενα μέρη σε περιστατικά βίας. Κατόπιν, το λόγο πήρε η εκπαιδευτικός της Αγγλικής γλώσσας κα Βασ.Κωσταρά, η οποία παρουσίασε ένα εξαίρετο βίντεο-animation (στα αγγλικά) που η ίδια ετοίμασε για τη σχολική βία και το οποίο μπορείτε να το παρακολουθήσετε ΕΔΩ.

  Στη συνέχεια, μίλησε για τον διαδικτυακό εκφοβισμό η ψυχολόγος κα Ευαγγελία Ταρσή, η οποία και τους σύστησε την προσοχή για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και συζήτησε μαζί τους για όποιες απορίες, σκέψεις και προβληματισμούς είχαν.

 Ευχαριστούμε τις εκπαιδευτικούς Δόμνα Παπαδοπούλου και Μιχαήλ Άννα που με τους μαθητές τους ετοίμασαν και παρουσίασαν σε όλους μας μια πολύ ωραία αφίσα και οδηγίες-συμβουλές για την αποφυγή περιστατικών βίας. Τέλος, ευχαριστούμε το Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας (παράρτημα Σαπών) για τη συνεργασία του με τα ΤΕ με όλες τις ομάδες στήριξης και την παρουσία του εκείνη την ημέρα.

Η Υποδ/ντρια του σχολείου