Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών


  Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 οι μαθητές της ΣΤ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής και στο Μουσείο Καραθεοδωρή.

  Το πρόγραμμα είχε τίτλο: "Ορφέας, ο μουσικός της Θράκης". Αρχικά, τα παιδιά παρακολούθησαν ένα σύντομο video ενός Κινέζου σκηνοθέτη που αφορούσε τον Ορφέα. Μετά τους δόθηκε η ευκαιρία να δουν έργα τέχνης, όπως : ψηφιδωτά δάπεδα, αγγεία, πίνακες ζωγραφικής που κοσμούν μουσεία του εξωτερικού κυρίως αλλά και της χώρας που η θεματολογία τους σχετίζεται με τον Ορφέα.

  Στη συνέχεια έπαιξαν διαδραστικά παιχνίδια, πάζλ στον υπολογιστή, δημιούργησαν και ζωγράφισαν τα δικά τους κόμικς πάλι σχετικά με τη ζωή και το θάνατο του Ορφέα.

  Τα παιδιά έφυγαν ενθουσιασμένα καθώς η συμμετοχή τους σε όλες τις δράσεις ήταν εμφανής.

 Μετά επισκεφθήκαμε το Μουσείο Καραθεοδωρή που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Εκεί τους δόθηκε η ευκαιρία να ακούσουν για το σπουδαίο αυτό Θρακιώτη μαθηματικό που η φήμη του είναι γνωστή σε όλη την Ευρώπη. Είδαν μαθηματικούς γρίφους, τύπους, προσωπικά αντικείμενα, οικογενειακές φωτογραφίες ακόμη και μια ευχαριστήρια επιστολή του Αϊνστάιν καθώς μέσα σε μια νύχτα ο Καραθεοδωρής του έλυσε τις απορίες που είχε.

  Τέλος, η εκπαιδευτική μας εξόρμηση έληξε με μια ολιγόλεπτη επίσκεψη στο πάρκο της Αγίας Παρασκευής με λίγο παιχνίδι και φαγητό. 

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί : Χατζάτογλου Μακρίνα και Καρπούζης Παναγιώτης.



Ανάρτηση: 3/4/2017