Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

ΣΤ: ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ


  Την Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή γιορτή του σχολείου μας. Στη γιορτή συμμετείχαν η ΣΤ΄τάξη που αποχαιρέτησε το σχολείο αλλά και η Γ΄τάξη που παρουσίασε το πρόγραμμα «Γράφω την ιστορία του σχολείου μου» που εκπονήθηκε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς από 17 συναδέρφους. Με μεγάλη μας χαρά απονείμαμε βραβείο προσφοράς στον παλιό διευθυντή του σχολείου κ. Γιώργο Κεραμυδά για την πολύτιμη βοήθειά του.
  Η ΣΤ΄ τάξη παρουσίασε ένα θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Σκύλοι και γάτες» με θέμα την αιώνια αντιπαλότητα και συνύπαρξη των ζώων. Στη συνέχεια, οι μαθητές τραγούδησαν το τραγούδι «συμμαθητές» με τη μουσικό του σχολείου Σπανοπούλου Ανέζα. Επίσης, χόρεψαν και τραγούδησαν στα αγγλικά που είχαν ετοιμάσει με τη δασκάλα των αγγλικών Βασιλική Κωσταρά.
 Αργότερα, προβλήθηκε ένα βίντεο με φωτογραφίες των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης με διάφορες στιγμές κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

 Τέλος, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου έδωσε στους μαθητές της ΣΤ΄αποχαιρετιστήρια και αναμνηστικά δώρα. Ευχόμαστε στους μαθητές μας καλό καλοκαίρι και καλή συνέχεια στο Γυμνάσιο!
Καλό καλοκαίρι σε όλους!!
Οι δασκάλες της ΣΤ΄ : Σκεύα Κατερίνα , Τριμπόνια Σοφία

Γ2: Παρουσίαση του προγράμματος "η ιστορία του σχολείου μας"

Βράβευση του κ. Γιώργου Κεραμυδά


 Την Τρίτη 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η γιορτή για τη λήξη του σχολικού έτους. Εκτός από τον αποχαιρετισμό των παιδιών της Στ΄ τάξης, έγινε η παρουσίαση του Προγράμματος «Γράφω την ιστορία του σχολείου μου». Οι μαθητές έκαναν αρχικά, την ανάγνωση των σημαντικότερων σταθμών και γεγονότων της ιστορίας του σχολείου. Στη συνέχεια τα παιδιά της Γ΄ τάξης, τραγούδησαν κι αυτά, ένα τραγούδι αφιερωμένο στην ιστορία του σχολείου. Τους στίχους του τραγουδιού, είχε γράψει ειδικά για την περίσταση, η κυρία της μουσικής Αννέζα Σπανοπούλου. Έγινε ακόμη η προβολή του βίντεο, με τις σημαντικότερες φάσεις του προγράμματος που δημιούργησε η κυρία των αγγλικών Βασιλική Κωσταρά.

 Μέσα από την έρευνα για την ιστορία του Σχολείου και οι 17 συνάδελφοι που ασχοληθήκαμε με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, καταλήξαμε πως όλες μας οι πηγές και οι αναφορές, είχαν σαν κοινό σημείο τον κύριο Γιώργο Κεραμυδά. Η δική του έρευνα και οι δικές του πηγές και πληροφορίες ήταν αυτές που μας κατηύθυναν στις δράσεις. Και φυσικά με την έμπρακτη στήριξη του (είτε με τη συνέντευξη, είτε με τις πληροφορίες που μας παρείχε) μας ενίσχυε σε όλες τις φάσεις της έρευνας. Η ιστοσελίδα του σχολείου μας ακόμη, είναι δικό του έργο. Συνεχίζει να τη διαχειρίζεται μέχρι και σήμερα, αν και έχει συνταξιοδοτηθεί. Θελήσαμε λοιπόν να τον τιμήσουμε τόσο για τη δουλειά του ως ερευνητή της τοπικής ιστορίας όσο και γιατί αποτελεί παράδειγμα ενεργού πολίτη.

 Του απονείμαμε ένα Βραβείο Προσφοράς για το έργο του θέλοντας να τον ευχαριστήσουμε για όσα έχει κάνει. Την τιμητική πλακέτα πρόσφερε στον κύριο Κεραμυδά, ο διευθυντής του σχολείου, κύριος Σωκράτης Δωρόπουλος.

 Την προετοιμασία της παρουσίασης ανέλαβαν οι συντονίστριες του Προγράμματος για την ιστορία του σχολείου, Άννα Μιχαήλ και Μαριάνθη Λαδίκου