Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών


  Την Πέμπτη, 8 του Μάη, τα δύο τμήματα της έκτης τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην Αλεξανδρούπολη. Συγκεκριμένα το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στη προσχολική ηλικία. 

  Στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής, ειδικότερα της ενότητας που αφορά το Φως (οπτική), τα παιδιά, πήγαν στο εργαστήριο Φυσικής του Τμήματος. Εκεί, υπό την καθοδήγηση της κ. Δημητρίου (αναπληρώτριας καθηγήτριας του Δ.Π.Θ) και της βοηθού, της κ. Ξενιτίδου,  έκαναν  πειράματα, έπαιξαν, διασκέδασαν, αυτοσχεδίασαν, έμαθαν σχετικά με το Φως και τις δυνατότητες του. Xωρισμένα σε δύο ομάδες (15 παιδιά η κάθε ομάδα), σημείωναν τις παρατηρήσεις τους και τα συμπεράσματά τους, σε φυλλάδια που τους έδωσαν οι κυρίες.

  Κατόπιν, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Πανεπιστημίου. Επισκέφτηκαν τη Βιβλιοθήκη. Μετά από μια μικρή στάση στο κυλικείο του Πανεπιστημίου, επιστρέψαμε στο σχολείο μας.

  Ευχαριστούμε θερμά τις κυρίες Δημητρίου και Ξενιτίδου για την υπέροχη εμπειρία που πρόσφεραν στα παιδιά.  Την αποστολή των μαθητών, συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Τσολάκογλου Μαρία, Καλπία Βάνα και Καρπούζης Παναγιώτης.