Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

Celebration for the European Day of Languages για το πρόγραμμα BEHAS, Erasmus+)


Δείτε εδώ σχετικό βίντεο

  Το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών μαζί με τα υπόλοιπα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Ροδόπης συμμετέχοντας για δεύτερο χρόνο στο πρόγραμμα BEHAS (Bringing Europe Home At School) Erasmus+, διοργάνωσε δραστηριότητες βασισμένες σε σχέδια δράσης που έχουν πραγματοποιηθεί από άλλα σχολεία για μία συγκεκριμένη Ευρωπαϊκή Ημέρα.

  Για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών το σχολείο μας επέλεξε το σχέδιο δράσης του Δημοτικού Σχολείου IC Bernalda, της Ιταλίας κάνοντας κάποιες μετατροπές στις αρχικές δραστηριότητες. Επιλέχτηκαν δώδεκα μαθητές και μαθήτριες από τα τμήματα της 5ης (Ε1 και Ε2) και της 6η τάξης (ΣΤ1 και Στ2) οι οποίοι συστήθηκαν και μίλησαν για τα ενδιαφέροντά τους σε έξι γλώσσες ( ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά, ρωσικά, ιταλικά και τουρκικά).

  Επίσης οι μαθητές της 5ης τάξης (Ε1) τραγούδησαν το ρεφραίν από το τραγούδι Hakuna Matata σε τέσσερις γλώσσες (αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά και ελληνικά).

 Η εκπαιδευτικός της Αγγλικής Γλώσσας, Βασιλική Κωσταρά σχεδίασε και οργάνωσε τις δραστηριότητες σε συνεργασία με την παρακάτω ομάδα εκπαιδευτικών: Δόμνα Παπαδοπούλου (Β2) που έφτιαξε το πόστερ για τη γερμανική γλώσσα, Αικατερίνη Σκεύα (Γ1) που ανέλαβε να φτιάξει το πόστερ για τη ρωσική γλώσσα, Σοφία Τριμπόνια (Δ2) που κατασκεύασε το πόστερ για την τουρκική γλώσσα, Μακρίνα Χατζάτογλου (Ε1) που ανέλαβε το πόστερ για την ελληνική γλώσσα, Άννα Μιχαήλ (ΣΤ1) που δημιούργησε το πόστερ για την ιταλική γλώσσα, Βάνα Καλπία (ΣΤ2) που ανέλαβε το πόστερ για την αγγλική γλώσσα, Ανέζα Σπανοπούλου, μουσικό που επέλεξε και διασκεύασε το τραγούδι Hakuna Matata και συνόδευσε τους μαθητές στο πιάνο, Στέλλα Φίλιου, εκπαιδευτικό εικαστικών που βοήθησε στην κατασκευή των πόστερ όπου ήταν δυνατό, Μαριάνθη Λαδίκου (Γ2) που βοήθησε με τις πρόβες των κειμένων στα γερμανικά, Παναγιώτη Καρπούζη (Ε2) που διευκόλυνε στις πρόβες για τις δραστηριότητες όπως και όλοι οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο project. Η Τατιάνα που εργάζεται στο σχολικό κυλικείο, είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια και βοήθησε στη βιντεοσκόπηση του διαγωνισμού με μεγάλη προθυμία όπως κάθε φορά που της ζητείται η βοήθειά της. Η εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας, Μαρία Ντόλιου καθώς και οι εκπαιδευτικοί του τμήματος ένταξης, Δήμητρα Μαγγίρα και Φωτεινή Δερτούζου διευκόλυναν επίσης πρόθυμα με τις πρόβες συμβάλλοντας στην επιτυχή ολοκλήρωση των δράσεων στον καθορισμένο χρόνο.

  Οι μαθητές συμμετείχαν στο project με ευχαρίστηση και μάλιστα εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για τις γλώσσες των δραστηριοτήτων ψάχνοντας και οι ίδιοι στο διαδίκτυο για τη σωστή προφορά των φράσεων. Ακολουθούν φωτογραφίες από την κατασκευή του poster για την ιταλική γλώσσα(ΣΤ1) καθώς και το link για το video των δραστηριοτήτων. Enjoy!

Δείτε σχετικό βίντεο

Celebrating World Teacher's Day

 

Δείτε εδώ σχετικό βίντεο

 Το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών μαζί με τα υπόλοιπα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Ροδόπης συμμετέχοντας για δεύτερο χρόνο στο πρόγραμμα BEHAS (Bringing Europe Home At School) Erasmus+, μετά την Ευρωπαϊκή Μέρα Γλωσσών, διοργάνωσε δραστηριότητες για την Παγκόσμια Μέρα Δασκάλου.

 Η εκπαιδευτικός της Αγγλικής Γλώσσα, κα Βασιλική Κωσταρά συνεργάστηκε με τις εκπαιδευτικούς της 6ης δημοτικού, κα Άννα Μιχαήλ (ΣΤ1) και κα Βαΐα Καλπία (ΣΤ2) και με τους μαθητές των δύο τμημάτων έφτιαξαν poster με ένα ευχαριστήριο μήνυμα για τους δασκάλους τους σε 4 γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά, ρωσικά και τουρκικά. Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν τη φαντασία τους για να διακοσμήσουν τα poster τους.

 Η εκπαιδευτικός της Αγγλικής Γλώσσας επικοινώνησε με την Υποδιευθύντρια, κα Σουλέ Τουρκέρ του σχολείου 23 Nisan ilkokulu, Kocaeli-Izmit στην Τουρκία και κανονίστηκε να συνδεθούν μέσω Skype η 6η τάξη μαζί με μερικούς μαθητές από την 3η δημοτικού του σχολείου μας με την 3η τάξη του σχολείου στην Τουρκία.

 Για το σκοπό αυτό, η Υποδιευθύντρια του σχολείου μας και Υπεύθυνη του Τμήματος Ένταξης,κα Ελευθερία Ιωαννίδου πρότεινε να χρησιμοποιηθεί η αίθουσα του Τμήματος Ένταξης η οποία διαμορφώθηκε κατάλληλα και με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού της Πληροφορικής, κ.Γιώργου Κωφίδη βρέθηκαν λύσεις σε τεχνικά ζητήματα σύνδεσης του εξοπλισμού.

 Την καθορισμένη μέρα της σύνδεσης μέσω Skype, οι μαθητές της 3ης δημοτικού που είχαν φτιάξει ωραίες ζωγραφιές για την Παγκόσμια Μέρα Δασκάλου, συστήθηκαν στους μαθητές του σχολείου στην Τουρκία και στη συνέχεια οι μαθητές της 6ης παρουσίασαν τα poster που είχαν φτιάξει. Αντίστοιχα, οι μαθητές της 3ης του σχολείου στην Τουρκία μοιράστηκαν μαζί μας τα όμορφα poster που έφτιαξαν στα Αγγλικά και Ελληνικά. Στο τέλος οι μαθητές του σχολείου μας αποχαιρέτησαν τους νέους τους φίλους με την υπόσχεση να ξανασυνδεθούν στο μέλλον όταν παρουσιαστεί κατάλληλη ευκαιρία.

 Θερμές ευχαριστίες στην ομάδα των εκπαιδευτικών του σχολείου μας και ειδικότερα στην εκπαιδευτικό της Αγγλικής Γλώσσας, κα Βασιλική Κωσταρά που συντόνισε τη δραστηριότητα, την Υποδιευθύντρια του σχολείου μας, κα Ελευθερία Ιωαννίδου για την πολύτιμη βοήθειά της πριν και κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας, την εκπαιδευτικό ΖΕΠ, κα Φατμέ Σαρή Σακάλ για τη συμβολή της στη μετάφραση και τη συμμετοχή της στη δραστηριότητα, τις εκπαιδευτικούς της 6ης τάξης, κα Άννα Μιχαήλ (ΣΤ1) και κα Βαΐα Καλπία (ΣΤ2), τις εκπαιδευτικούς της 3ης τάξης, κα Αικατερίνη Σκεύα (Γ1) και κα Μαριάνθη Λαδίκου (Γ2) και τον κ. Γιώργο Κωφίδη, εκπαιδευτικό της Πληροφορικής για την άψογη συνεργασία τους. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στις εκπαιδευτικούς του τμήματος ΄Ενταξης, κα Φωτεινή Δερτούζου και κα Αγγελική Πενσκιντζή για τη βοήθειά τους.

Δείτε εδώ σχετικό βίντεο


Παγκόσμια Ημέρα Δασκάλου.

Δείτε σχετικό βίντεο

 Το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών μαζί με τα υπόλοιπα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Ροδόπης συμμετέχοντας για δεύτερο χρόνο στο πρόγραμμα BEHAS (Bringing Europe Home At School) Erasmus+, μετά την Ευρωπαϊκή Μέρα Γλωσσών, διοργάνωσε δραστηριότητες για την Παγκόσμια Μέρα Δασκάλου.

 Η εκπαιδευτικός της Αγγλικής Γλώσσας επικοινώνησε με την Εκπαιδευτικό Αγγλικής Γλώσσας κα Concha Mingo Cabanillas του σχολείου CEIP Gualdaquivir, Sanlucar Barrameda στην Ισπανία και κανονίστηκε να συνδεθούν μέσω Messenger η 5η τάξη του σχολείου μας με την 3η τάξη του σχολείου στην Ισπανία. Για το σκοπό αυτό, η Υποδιευθύντρια του σχολείου μας και Υπεύθυνη του Τμήματος Ένταξης, κα Ελευθερία Ιωαννίδου πρότεινε να χρησιμοποιηθεί η αίθουσα του Τμήματος Ένταξης η οποία διαμορφώθηκε κατάλληλα και με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού της Πληροφορικής, κ.Γιώργου Κωφίδη βρέθηκαν λύσεις σε τεχνικά ζητήματα σύνδεσης του εξοπλισμού.

 Η εκπαιδευτικός της Αγγλικής Γλώσσα, κα Βασιλική Κωσταρά συνεργάστηκε με τις εκπαιδευτικούς της 5ης δημοτικού, κα Μακρίνα Χατζάτογλου (Ε1) και κ. Παναγιώτη Καρπούζη (Ε2) και με τους μαθητές των δύο τμημάτων έφτιαξαν poster με ευχαριστήρια μηνύματα για τους δασκάλους τους σε 2 γλώσσες: ελληνικά και ισπανικά. Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν τη φαντασία τους για να διακοσμήσουν τα poster τους.

 Την καθορισμένη μέρα της σύνδεσης μέσω Messenger,οι μαθητές της 5ης τάξης χαιρέτησαν τους μαθητές στην Ισπανία και παρουσίασαν τα poster που είχαν φτιάξει.Το ίδιο έκαναν και οι Ισπανοί μαθητές και αποχαιρετίστηκαν με την υπόσχεση να ξαναμιλήσουν σύντομα στο μέλλον για να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους.

 Θερμές ευχαριστίες στην ομάδα των εκπαιδευτικών του σχολείου μας και ειδικότερα στην εκπαιδευτικό της Αγγλικής Γλώσσας, κα Βασιλική Κωσταρά που συντόνισε τη δραστηριότητα, την Υποδιευθύντρια του σχολείου μας, κα Ελευθερία Ιωαννίδου για την πολύτιμη βοήθειά της πριν και κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας, τους εκπαιδευτικούς της 5ης τάξης, κα κα Μακρίνα Χατζάτογλου (Ε1) και Παναγιώτη Καρπούζη (Ε2) και τον κ. Γιώργο Κωφίδη, εκπαιδευτικό της Πληροφορικής για την άψογη συνεργασία τους.

Δείτε σχετικό βίντεο


Διημερίδα αφιερωμένη στην Παγκόσμια Μέρα Εκπαιδευτικού, πρόγραμμα BEHAS, Erasmus+


 H Δ/νση Πρωτ/μιας Εκπ/σης Ροδόπης σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Ροδόπης «ΟΡΦΕΑΣ» διοργάνωσαν διημερίδα με θέμα «Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στη σύγχρονη κοινωνία: Αξιοποίηςη των δεξιοτήτων του ως μέσο επικοινωνίας». Η Διημερίδα πραγματοποιήθηκε Πέμπτη και Παρασκευή 28 και 29 Μαρτίου 2019, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής.

 Το πρόγραμμα της Πέμπτης περιλάμβανε ομιλία του Δρ.Γκάρο Εσαγιάν, ψυχιάτρου-ψυχαναλυτή και επιστημονικού υπεύθυνου του ‘ΟΡΦΕΑ’ με θέμα ‘Η επίδραση του εκπαιδευτικού στη σχέση γονέα-σχολείου’ και μετά συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς.

 Στη συνέχεια ακολούθησαν σύντομες παρουσιάσεις των σχολείων που ανέπτυξαν δράσεις-καλές πρακτικές στα πλαίσια του προγράμματος BEHAS. Ένα από αυτά τα σχολεία είναι και το Διαπολιτισμικό Δ.Σ. Σαπών του οποίου τις δράσεις παρουσίασε η εκπαιδευτικός Αγγλικής γλώσσας Βασιλική Κωσταρά ως υπεύθυνη του προγράμματος BEHAS.

 Το πρόγραμμα της επόμενης μέρας, Παρασκευής 29 Μαρτίου, περιλάμβανε παρουσιάσεις από τα υπόλοιπα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και κατόπιν ακολούθησε η απονομή τιμητικών επαίνων των συνταξιούχων διευθυντών από τα δημόσια δημοτικά σχολεία της Δ/νσης Πρωτ/μιας Εκπ/σης Ροδόπης. Ανάμεσα στους διευθυντές που βραβεύτηκαν ήταν και ο παλιός μας διευθυντής κ. Γιώργος Κεραμυδάς. Η διημερίδα έκλεισε με το βιωματικό εργαστήρι που οργάνωσε ο Σπύρος Βόλτσης, ψυχολόγος-στέλεχος του ‘ΟΡΦΕΑ’ με θέμα ‘Αξιοποιώντας προσωπικά αποθέματα στην επικοινωνία με τους γονείς’.

 Πολλές ευχαριστίες στις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας Βασιλική Κωσταρά και Μαριάνθη Λαδίκου που εκπροσώπησαν το Διαπολιτισμικό Δ.Σ. Σαπών στη διημερίδα και στη Δ/νση Πρωτ/μιας Εκπ/σης Ροδόπης για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης.


Εικόνες από τη διημερίδα 28 & 29 Μαρτίου 2019