Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

  Η φοιτήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης του ΔΠΘ κα Ιουλία Εκλεκτού με αφορμή την γιορτή βιβλίου παρουσίασε στους μαθητές και μαθήτριες του Διαπολιτισμικού Δ.Σ.Σαπών μια αναδρομή για τη ζωή και το έργο του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και προλόγισε την υπεύθυνη καθηγήτριά της-επόπτρια κα Ανδριάνα Δελέγκου, η οποία ήρθε στο σχολείο μας την Παρασκευή 11/5 ως εμψυχώτρια και συγγραφέας παιδικού βιβλίου «Ο Βρασίδας και ο Ατσίδας στο διαδίκτυο». Η παρουσίαση ήταν πολύ πετυχημένη αφού ήταν και βιωματική. Η ίδια διάβαζε αποσπάσματα από το βιβλίο της με τη συνοδεία δύο φοιτητών της. Ακολούθησε από τους ίδιους χορευτικό παιχνίδι με τη συμμετοχή των μαθητών.

 Έπειτα ακολούθησε η βράβευση των μαθητών που συμμετείχαν στη συγγραφή βιβλίου, συνολικά γράφτηκαν 42 αξιόλογα βιβλία (έπαινο συμμετοχής και δώρα πήραν όλοι για την προσπάθειά τους.

 Τα βιβλία αφού διαβάστηκαν με πολλή προσοχή από την «κριτική επιτροπή» δόθηκαν τα παρακάτω βραβεία:

Βραβείο για το καλύτερο εξώφυλλο:  Αθανασιάδου Σοφία για το βιβλίο «Το τσίρκο»,

Βραβείο καλύτερης εικονογράφησης: Γεωργία-Ζωή Κατρανίτσα για το βιβλίο «Η ροζοσκουφίτσα»,

 Βραβείο καλύτερης διδακτικής ιστορίας: Κενανίδου Γεωργία για το βιβλίο «Το όνειρο που ήρθε νωρίς»,

  Βραβείο comics-συνεργασίας: οι Μοκσίντι Ναταλία και Ρεφειάδη Χρύσα για το βιβλίο «Οδική ασφάλεια».

 Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων: στους μαθητές της Α τάξης: Μπαχτσεβάνης Γιώργος  για το βιβλίο «Η επανάσταση των πλανητών», Κωστικίδης Χρήστος «Zombie» και Φραγκούλης Νεκτάριος «Το τριαντάφυλλο». 

  Βραβείο για το καλύτερο βιβλίο: Τερμιζίδου Μαρία για το βιβλίο «Αγαπήστε τον πλανήτη μας».

 Για την κριτική επιτροπή: Δερτούζου Φωτεινή, Ιωαννίδου Ελευθερία και Μαγγίρα Δήμητρα.

Ευχαριστούμε το σύλλογο γονέων & κηδεμόνων που μας χορήγησε τα δώρα βράβευσης και συμμετοχής.

Μάνα, Μανούλα, Μαμά - Τι λέξη γλυκιά!

  Αυτό το πρόσωπο που είναι τόσο γλυκό και ιερό τίμησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σαπών σε μία μικρή εκδήλωση που έγινε στο σχολείο μας την Παρασκευή 11/05/2018 (με τη συμμετοχή των τμημάτων Β2, Γ2 και Δ1), παρουσιάζοντας ποιήματα και σκέψεις τους.

Ομιλία για τη Θράκη

  Ο εκπ/κός κος Παναγιώτης Καρπούζης την Παρασκευή 11/05/2018 στον αύλειο χώρο του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σαπών μίλησε στους μαθητές και μαθήτριες για την απελευθέρωση της Θράκης παρουσιάζοντας σημαντικά γεγονότα.