Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών


 Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016, οι Δ1΄ Δ2΄ Ε1΄ ΣΤ2΄ τάξεις του σχολείου μας, μαζί με τους δάσκαλους της, και εκπροσώπους του συλλόγου γονέων, επισκεφτήκαμε και φέτος τα ‘’Παιδικά Χωριά SOS’’ Θράκης στο Αρίστηνο της Αλεξανδρούπολης.

  Σκοπός της επίσκεψης αυτής να παραδώσουμε στους μικρούς "ενοίκους" του τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώσαμε και να ενημερωθούμε όλοι για το έργο των Χωριών SOS. 

  Η μέρα κύλησε πολύ ευχάριστα, ο διευθυντής και το προσωπικό του ‘’Χωριού’’ μας υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά, μίλησαν με τους μαθητές και τους δασκάλους και μας ξενάγησαν στους χώρους των εγκαταστάσεων.

  Στο συγκεκριμένο ‘’Χωριό SOS’’ φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή 20 παιδιά, ηλικίας από 1,5 μηνών έως 14 ετών. Παιδιά εγκαταλελειμμένα, παιδιά κακοποιημένα, παιδιά προερχόμενα από προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον...

  Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς το μέγεθος της προσφοράς των ανθρώπων που στηρίζουν αυτά τα παιδιά σε 24ωρη βάση στον καθημερινό τους αγώνα για καλύτερη ζωή...

  Ελπίζουμε τα δικά μας παιδιά σήμερα να αποτύπωσαν στο μυαλό τους την εικόνα και λίγα από τα λόγια της κυρίας Τουφεκτσή, της κοινωνικής λειτουργού. Η στήριξη του συλλόγου σε παιδιά που δεν είναι τόσο τυχερά είναι δεδομένη και η προσπάθεια ευαισθητοποίησης όλο και περισσότερων συνανθρώπων μας θα συνεχιστεί..!!!

  Το ΔΣ ευχαριστεί θερμά όλους τους γονείς και τους μαθητές για τη μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ S.O.S.


Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

Γ.Γεννήματα 2

68300 ΣΑΠΕΣ-ΡΟΔΟΠΗΣ

    Υπ’όψιν: Μαθητών, Εκπαιδευτικών και Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

     Αρίστηνο, 14/12/2016

Αγαπητοί μας μαθητές,

Αγαπητοί δάσκαλοι & γονείς,

 Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για μια ακόμη χρονιά για την πολύτιμη δωρεά σας σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά. Μ’ αυτόν τον τρόπο συμβάλλετε σημαντικά και ενεργά στο έργο του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης.

 Η ευαισθησία σας να βοηθήσετε μ’ αυτό τον τρόπο το έργο των Παιδικών Χωριών SOS, που είναι η προστασία και η φροντίδα με στοργή κι αγάπη του μοναχικού παιδιού, είναι πολύτιμος αρωγός μας για την ομαλή λειτουργία του Παιδικού Χωριού.

 Σας ευχαριστούμε και πάλι, η μοναδική και διαρκή συμπαράστασή σας στο έργο του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης, αποτελεί ισχυρό κίνητρο γ:’ όλους μας να συνεχιστεί αυτή η μεγάλη προσπάθεια.

 Τα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης, οι συνεργάτες μου και εγώ προσωπικά σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές και Καλή Πρόοδο.

Με εκτίμηση

Για το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης

Βαφέας Γεώργιος, Διευθυντής 

Ανάρτηση: 16/12/2016