Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών


Eκδήλωση για την πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου και συμμετείχαν τα τμήματα των Δ, Ε και ΣΤ τάξεων. Με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού της Αγγλικής γλώσσας, Βασιλικής Κωσταρά, τρεις ομάδες μαθητών και μαθητριών από τις τάξεις Ε΄1, ΣΤ΄1 και ΣΤ΄2 ετοίμασαν παρουσιάσεις Powerpoint με τα εξής θέματα :

  1)Τα είδη του bullying,

 2) τι είναι το cyberbullying και χρήσιμες συμβουλές για να το αντιμετωπίσει κάποιος και 

  3) τι είναι το Ψηφιακό Αποτύπωμα και έξυπνοι τρόποι για να είναι πάντα θετικό.


 Στη συνέχεια προβλήθηκαν video σχετικά με το project ;SHARE RESPECT ONLINE' που υλοποιεί η εκπαιδευτικός της Αγγλικής Γλώσσας, Βασιλική Κωσταρά σε συνεργασία με την υπεύθυνη του τμήματος ένταξης Φωτεινή Δερτούζου και την εκπαιδευτικό Αγγλικής Γλώσσας Σταυριανή Βαφειάδου. Το θέμα του project αφορά στην ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με την εμπειρία τους στο διαδίκτυο και στην ενημέρωσή τους για τις έννοιες του cyberbullying, της ψηφιακής ιθαγένειας και του ψηφιακού αποτυπώματος .


 Προβλήθηκαν και video από project άλλων σχολείων στην Ελλάδα και το εξωτερικό σχετικά με το bullying και την ανάπτυξη ενσυναίσθησης και ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές με την πολύτιμη συμβολή της εκπαιδευτικού της Ε΄1 τάξης, Στέλλας Αδαμοπούλου που βοήθησε καθοριστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης. Τέλος, ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην Τατιάνα, την υπεύθυνη του κυλικείου μας, για τη βοήθειά της με τη φωτογράφηση της εκδήλωσης.

Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός

Βασιλική Κωσταρά