Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

Η πρόσκληση του σχολείου

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών σας προσκαλούν την Παρασκευή 26-4-2013 και ώρα 9.00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου για να παρακολουθήσετε τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου καθώς κα την απονομή των βραβείων που θα δοθούν στους μαθητές για το σχολικό διαγωνισμό βιβλίου. Μαζί μας θα είναι η συγγραφέας Σωτηρία Μαραγκοζάκη και η μουσικός Αθηνά Καφετζή.

     Η παρουσία σας θα μας δώσει μεγάλη χαρά.


  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΠΩΝ

  Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου διοργανώθηκε για 11η συνεχόμενη χρονιά ο Διαγωνισμός Βιβλίου που διεξάγεται κάθε χρόνο στο σχολείο μας. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι μαθητές μας συνέγραψαν, εικονογράφησαν και βιβλιοδέτησαν τα δικά τους βιβλία με όπλα τους τη φαντασία και τη δημιουργικότητα. Όλοι οι μαθητές βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους, ωστόσο κάποιοι ξεχώρισαν….

Βραβείο ΧΙΟΥΜΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ – Άγγελος Σεβδυνίδης Δ1 «Καλά κακά νοστιμοφαγητά»

Βραβείο ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ – Μπαξεβάνη Βάνα Δ1 – «Ένα πάρτυ αλλιώτικο από τα άλλα»

Μπαξεβάνη Έλενα Β1 – «Τα χρώματα»

Σαποβαλίδη Βαλέρια Β2 – «Ένα μικρό κατσικάκι»

Βραβείο ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ – Καλλιανίδου Νένα Ε1 – «Τα παιδιά του τρίτου κόσμου»

Βραβείο ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ – Καπούλα Κατερίνα Δ1 – «Οι περιπέτειες της Χιονούλας»

Βραβείο ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ – Βασιλειάδου Αθηνά  Δ1 – «Το μικρό λυκάκι»

Βραβείο ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ – Κωτσάκης Δημήτρης και Λόμη Μαρία Δ1 – «Τα ζώα του κόσμου»

Βραβείο ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – Μαυρίδη Ελισάβετ, Αμπουσίδου Σοφία, Γιανγκαμποζίδη Άννα Ε2 – «Τα αγαπημένα παραμύθια»

ΣΤ2 – «Ο Έβρος στη Μυθολογία»

Βραβείο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ – Υφαντόπουλος Ισίδωρος  ΣΤ1 – «Μια χάρτινη πόλη»

Βραβείο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ – Κατικαρίδης Γιώργος Β1 - «Ο σκαντζόχοιρος χάθηκε»

Βραβείο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ – Γιαννακόπουλος Μάριος Ε1 – «Μάθημα Ζωής»

Βραβείου ΤΙΤΛΟΥ – Παπαδοπούλου Ελένη Β2 – «Το καράβι της ζωής»

Βραβείο ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ – Κενανίδης Μιχάλης, Κιλινκαρίδης Λεωνίδας, Κενανίδου Σωτηρία, Τουρουνίδου Αθανασία Γ2 – «Το τρελό Halloween»

Βραβείο ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ – Κοράι Μουχσίν Δ2 – «Αλφαβητούπολη»

 

  Καλεσμένες φέτος ήταν η συγγραφέας κα Σωτηρία Μαραγκοζάκη και η μουσικός κα Αθηνά Καφετζή.

  Η Σωτηρία Μαραγκοζάκη γεννήθηκε το 1964 και μεγάλωσε στα Λουτρά Αλεξανδρούπολης. Σπούδασε διοίκηση και οικονομία. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην ΕΡΑ, σε εφημερίδες, περιοδικά και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ. Βραβεύτηκε για διηγήματά της και τη συμβολή της στην προώθηση της ανάγνωσης σε άτομα με αναπηρία.Έχει μια κόρη, τη Χριστίνα Μπαχαράκη. 

 Το μυθιστόρημά της «Ο Ύπατος της Σμύρνης», έχει αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές .

 Η κυρία Μαραγκοζάκη αφού μίλησε στα παιδιά και διάβασε ένα απόσπασμα από το βιβλίο της, απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών. Στη συνέχεια,  προβλήθηκε βίντεο με θέμα την ισορροπία, το οποίο αποτέλεσε εισαγωγικό ερέθισμα για τις δραστηριότητες που ακολούθησαν. (ιστοσελίδα όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο : http://www.youtube.com/watch?v=kkxOHD7-3E8).  

 Έπειτα οι μαθητές χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες και πραγματοποίησαν δημιουργικές δραστηριότητες με θέμα την ισορροπία στις διάφορες γωνιές δραστηριοτήτων. Οι μαθητές των μικρών τάξεων ζωγράφισαν σε χαρτί του μέτρου στη γωνιά ζωγραφικής και στη συνέχεια στη γωνιά θεατρικού παιχνιδιού συνέγραψαν το δικό τους ποίημα και το δραματοποίησαν με τη βοήθεια της κας Καφετζή, η οποία τους συνόδευε παίζοντας βιολί.

 Οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων έκαναν τις δικές τους ζωγραφιές και  υπό την καθοδήγηση της κας Μαραγκοζάκη συνέγραψαν πεζό κείμενο.

 Αφού ολοκληρώθηκαν οι δραστηριότητες έγινε παρουσίαση των μουσικοκινητικών δρωμένων σε όλους τους μαθητές του σχολείου, πράγμα το οποίο απόλαυσαν και διασκέδασαν πολύ οι μαθητές.

  Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη βράβευση των νικητών του διαγωνισμού.

 Τέλος μια καινοτόμος δράση που έλαβε χώρα για πρώτη φορά στο σχολείο μας ήταν η συγγραφή ενός ομαδικού βιβλίου  σε μεγάλο μέγεθος, με θέμα «Τα δικαιώματα των παιδιών». Κάθε σελίδα του βιβλίου εκπροσωπεί τις σκέψεις και τα συναισθήματα των ίδιων των παιδιών για τα δικαιώματά τους.

 Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για πολλοστή φορά τον κ. Μάρκο Τσιμουρδάγκα, για την δημιουργία του βιβλίου, την κα Τατιάνα Βαχτανίδου, η οποία φιλοτέχνησε το εξώφυλλο του ομαδικού βιβλίου, τον κύριο Γιώργο Κεραμυδά για την ηλεκτρονική επιμέλεια, τον κύριο Μουατζήρ Μπιλάλ και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την προσφορά των αναμνηστικών δώρων στα παιδιά.

 Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών Ροδόπης.

  Τη γιορτή μπορείτε να δείτε σε μορφή βιβλίου με πολλές φωτογραφίες εδώ: (κλικ)