Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών



  Τη Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015, ο κ. Βόλτσης Σπύρος από το Κέντρο Πρόληψης Ν. Ροδόπης ΄΄ΟΡΦΕΑΣ΄΄ πραγματοποίησε μία δίωρη συνάντηση με τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας με θέμα ‘’Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση’’. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το αναπαραγωγικό σύστημα του ανθρώπου, τις σεξουαλικές σχέσεις των δυο φύλων και διατύπωσαν ερωτήσεις και απορίες τους.

  Οι μαθητές συμμετείχαν στο πρόγραμμα ενημέρωσης που είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας με τη γραπτή συγκατάθεση των γονιών τους.

  Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση δεν αναφέρεται μόνο στα θέματα σεξουαλικών σχέσεων, αλλά και σε θέματα ευρύτερα, όπως είναι η σεξουαλική ηθική, οι υποχρεώσεις που έχουν οι άνθρωποι μεταξύ τους, καθώς και τα ιδανικά και οι αξίες, όπως ο αμοιβαίος σεβασμός, η υπευθυνότητα και η αγάπη. Πρόκειται δηλαδή, για ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα.

  Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση πρέπει να γίνεται με τους απλούστερους όρους και με τα πιο λιτά – σταράτα – λόγια, ενώ χρησιμοποιούνται και εικόνες ή σκίτσα του σώματος.

  Τα παιδιά εισάγονται ομαλά στη γνώση της ανατομίας του σώματός τους, στο πώς ήρθαν στον κόσμο, στη διαφορετικότητα των γεννητικών οργάνων αγοριού και κοριτσιού, στην υγιεινή και τη φροντίδα του σώματός τους, αλλά και στα θέματα της οικογένειας, των φίλων και της σχολικής κοινότητας.

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί : Σκεύα Κατερίνα - ΣΤ1 - Πέγιος Σταύρος - ΣΤ2