Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

  Ακούσατε, ακούσατε. Η χριστουγεννιάτικη μας γιορτή τελείωσε. Μετά από πολλές πρόβες, αμήχανες στιγμές και άγχος, τα καταφέραμε. Να φανταστείτε ότι πέντε λεπτά πριν την έναρξη της γιορτής, ζητούσαμε την άμεση αποχώρηση μας, μια η καρδούλα μας να κάνει μπουμ μπουμ, μια ο πολύς κόσμος κι όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα επάνω μας .... λιποθυμία μας ερχότανε. Τώρα έχουμε στο νου μας ένα πράγμα μόνο: ΔΙΑΚΟΠΕΣ.

  Ας τα πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή. Πρώτα από όλα ετοιμάσαμε τις προσκλήσεις μας με πολύ κόπο αλλά ως έξυπνα παιδιά τίποτα δεν μας τρομάζει. Έτσι φτιάξαμε ένα ποιηματάκι:

Φέτος αποφασίσαμε
δυο λόγια να σας πούμε
και στη γλυκιά γιορτούλα μας
θερμά σας προσκαλούμε.

Μπορεί να είμαστε μικροί
μα με φωνή μεγάλη
Χριστούγεννα πως ήρθανε
θα σας το πούμε πάλι

Όλοι να είστε εκεί
να δείτε τα παιδιά σας
και να τα καμαρώσετε
με όλη την καρδιά σας.

 Έπειτα οι πρόβες... καθημερινές. Οι μέρες όμως κύλησαν γρήγορα και έφτασε η Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου. Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Ρωτάτε αν ήμασταν έτοιμοι; Ένα σας λέμε τα γόνατα μας έτρεμαν, αλλά δεν το βάλαμε κάτω. Άλλωστε ήρθαν οι δικοί μας άνθρωποι να μας καμαρώσουν, μπαμπάδες, μαμάδες, θείοι, θείες, γιαγιάδες, παππούδες, νονοί, νονές. Έτσι τα πρωτάκια ανέβασαν ένα έργο των αδελφών Γκριμ: «Ο τσαγκάρης και οι καλικάντζαροι» και τα δευτεράκια ένα έργο του Ευγένιου Τριβιζά: «Τα Χριστούγεννα του Λούλη του Γαλοπούλη».

 Στη διάρκεια των αλλαγών των θεατρικών, η χορωδία που αποτελούνταν από τους μαθητές της Ε΄ τάξης, συνοδευόμενη με πιάνο από τον κύριο της μουσικής, μας ταξίδεψαν μουσικά με κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας και ακολούθησαν άλλα ξεσηκωτικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

 Έτσι μπήκαμε για τα καλά στο κλίμα των γιορτών. Η γιορτή τελείωσε με χορευτικά έκπληξη που είχαν ετοιμάσει μαθήτριες μεγαλύτερων τάξεων. 

  Η γιορτούλα μας τελείωσε και απολαύσαμε την κάθε στιγμή όσο έντονη κι ας ήταν. Το μόνο που μένει είναι να σας ευχηθούμε:  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ -
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Με αγάπη οι μαθητές:  της Α΄ και Β΄ τάξης

Οι εκπαιδευτικοί των τάξεων: 

Α: ΑΧΑΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑΝΘΗ

Β1:ΜΑΡΙΝΑ ΜΠΑΝΤΑΛΙΔΟY

Β2:ΠΑΠΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΣΤΑΜΑΤΙΑ


Ανάρτηση:

01/01/2020