Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

...από το γιατρό Άγγελο Μαυρίδη


   Τα παιδιά, λόγω της ηλικίας τους, είναι ζωηρά και παίζουν πολλές φορές χωρίς να συναισθάνονται εκείνη τη στιγμή ότι υπάρχουν κίνδυνοι από τους οποίους πιθανόν να υποστούν κάποιο τραυματισμό ή να τραυματίσουν κάποιον φίλο τους.

    Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί κάποια πράγματα, ώστε να είναι σε θέση να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και να βοηθήσουν σε μια τέτοια περίσταση όποιον έχει ανάγκη. Για το λόγο αυτό, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του σχολείου, αποφάσισε να οργανώσει μια ενδοσχολική επιμόρφωση.  Αυτό έγινε την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013.

   Την πρόσκλησή μας δέχτηκε πρόθυμα  ο καρδιολόγος Άγγελος Μαυρίδης. Ήρθε από την Αλεξανδρούπολη και παρουσία όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου, για μία περίπου ώρα, παρουσίασε στους συναδέλφους απλές πρώτες βοήθειες, έτσι ώστε να είναι όλοι σε θέση να τις εφαρμόσουν στα παιδιά, όποτε κι αν χρειαστεί.  

   Ευχαριστούμε τον κ. Μαυρίδη για την πολύ καλή ενημέρωση που μας έκανε.  Ο γιατρός κ. Μαυρίδης τυχαίνει να είναι και ο σύντροφος ζωής της Ελευθερίας  Ιωαννίδου, η οποία διδάσκει στο Τμήμα Ένταξης του σχολείου.