Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΔΩ: [ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ]-[ΠΟΛΕΜΙΚΟ]

 Στα πλαίσια εκδηλώσεων και προγραμμάτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής, η ΣΤ' τάξη του σχολείου μας το επισκέφθηκε ώστε να παρακολουθήσει και να μάθει για τους Αρχαίους Αιγύπτιους. Πως ζούσαν, την ιστορία τους, την καθημερινή τους ζωή, τη θρησκεία τους καθώς και τις πρακτικές που είχαν όταν τιμούσαν τους νεκρούς τους.

 Τα παιδιά ενημερώθηκαν στην αρχή γενικά για την Αρχαία Αίγυπτο με βιντεοπροβολή απαντήθηκαν οι απορίες τους, ενώ στη συνέχεια τα παιδιά ζωγράφισαν και έφτιαξαν μάσκες και κοσμήματα που χρησιμοποιούσαν οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι. Η ανάλυση και η παρουσίαση του εξαιρετικού αυτού θέματος έκλεισε με την αναπαράσταση από τα παιδιά της ταρίχευσης ενός νεκρού μετά τις κατάλληλες οδηγίες που δόθηκαν από τις παρουσιάστριες του προγράμματος.

 Στη συνέχεια πήγαμε στο Πολεμικό Μουσείο της Κομοτηνής όπου υπάρχει μια  πολύ ωραία, μεγάλη συλλογή από όπλα, στολές, παράσημα και άλλα αντικείμενα του Ελληνικού Στρατού από τον 19ο αιώνα, τους Βαλκανικούς Πολέμους, τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, τη  Μικρασιατική Εκστρατεία, το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μέχρι σήμερα.  Στον περίβολο του μουσείου υπάρχουν άρματα και άλλα οχήματα που υπηρέτησαν στον Ελληνικό Στρατό σε διάφορες περιόδους.  Ο ξεναγός μας, μας  ενημέρωσε για όλα εκθέματα του Μουσείου και απάντησε στις απορίες των παιδιών ενώ δόθηκε η δυνατότητα να μπουν τα παιδιά σε κάποια οχήματα.

 Το Μουσείο δημιουργήθηκε σχετικά πρόσφατα, ενώ τα εκθέματα στα οποία περιλαμβάνεται και μια ιταλική σημαία από τον πόλεμο του ΄40 είναι χωρισμένα κατά πολεμικές περιόδους.