Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

 Την Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014  η Δ1 και η Ε1  τάξεις του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών ανεβάσανε  με μεγάλη επιτυχία τη θεατρική παράσταση "Ανέβα στη στέγη να φάμε το σύννεφο"  του Γιάννη Ξανθούλη και μουσική του  Γιώργου  Κατσαρού. 

Υπεύθυνοι της παράστασης ήταν :

Μπανταλίδου Μαρίνα (Δ1 τάξη),  Σκεύα Κατερίνα ( Ε1 τάξη),  Θάνος Κων/νος (εκπ/κος Θεατρικής Αγωγής),  Ανδρέου  Αγγελική ( Εικαστικά ),  Τσορτανίδου Εύχαρις (Μουσική Αγωγή).

 Σκηνικά και κοστούμια ετοιμάσανε οι δασκάλες μαζί με τους μαθητές. Την αφίσα ζωγράφισε η μαθήτρια της Δ1 τάξης  Τηλεμαχίδου Μαρία.  

 Οι μαθητές-μικροί ηθοποιοί  βγήκαν στους δρόμους της κωμόπολης να μοιράσουν  της προσκλήσεις και να κολλήσουν τις άφησες (ευχαριστούμε θερμά τον κο Τσιμουρδάγκα Μάρκο). Την παράσταση τίμησαν και παρακολούθησαν με  αμείωτο ενδιαφέρον οι μαθητές του σχολείου, οι γονείς και οι κάτοικοι των Σαπών. Το χειροκρότημα ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση  των μικρών ηθοποιών.    Παρόλο που αφιέρωσαν αμέτρητες ώρες  στις πρόβες  και  πολλή κούραση, οι μικροί ηθοποιοί  πραγματικά το διασκέδασαν  με την ψυχή τους. 

  "Ένα μικρό κορίτσι, η Αννούλα, ζει στην Τσιμεντούπολη, μια γκρίζα και στενάχωρη πολιτεία γεμάτη πολυκατοικίες. Την ημέρα της γιορτής του Τσιμέντου, την ώρα που η δήμαρχος Τσιμεντοπούλου ετοιμάζεται  να βραβεύσει το πιο έξυπνο και ανεπτυγμένο πεντάχρονο κοριτσάκι της πόλης, την Αννουλα Φουρφουρίδου, η ηρωίδα επαναστατεί και σκαρφαλώνει στις στέγες για να διεκδικήσει μια ομορφότερη πόλη με πάρκα, παιδικές χαρές και ανθρώπους που ξοδεύουν περισσότερη ενέργεια για να δώσουν αγάπη, παρά για το δικό τους συμφέρον. Η απόφασή της κάνει έξαλλους τους γονείς της και τη δήμαρχο Τσιμεντοπούλου , όμως η μικρή Αννούλα έχει πεισμώσει! Για να κατεβεί από τις στέγες θέτει ως όρο να φτιαχτούν περισσότερα πάρκα, να φυτευτούν δέντρα και λουλούδια, και απαιτεί να σκεφτεί η δήμαρχος λίγο περισσότερο τους ανθρώπους!

Πάνω στις στέγες γνωρίζει ένα σωρό κόσμο! Ανάμεσά τους, μια νεραϊδογιαγιά, δυο πυροσβέστες, ο Βαγγελάκης το τζίνι, ο Χελιδόνος και η Κότα, μια παλιά τρελή Κυριακή, δυο αεροπλάνα boeing και ένα  κατάμαυρο από το καυσαέριο σύννεφο!

  Η μικρή μας ηρωίδα καταφέρνει να δείξει στους ανθρώπους πόσο άχαρη και γκρίζα είναι η ζωή μέσα στο τσιμέντο και το καυσαέριο, και τελικά πείθει τη δήμαρχο Τσιμεντοπούλου  να αλλάξει ακόμα και το όνομα της πόλης!"

 Μια παράσταση πλούσια σε πρόσωπα και δράση που  συνεπήρε όλους τους θεατές, μικρούς και μεγάλους.

 Άφθονες στιγμές γέλιου αλλά και συγκίνησης που διασκεδάζουν τους μικρούς και κάνουν τους μεγάλους "αστεία-αστεία, να δουν σοβαρά-σοβαρά" πως καμιά φορά χρειάζεται ένα παιδί για να σου θυμίσει πως συνήθισες στο γκρίζο..

 

Διανομή ρόλων:

Εφημεριδοπώλες : Κοπανάκης Γιώργος , Γολγάκης Κων/νος , Ερόλ Χουσεΐν , Σαλήμ Αρδά

Κυρία Φουρφουρίδου : Κατερίνα Καπούλα

Κύριος Φουρφουρίδης : Λουκούμης Συμεών

Αννούλα : Αναστασία Τερμιτζίδη

Κυρία Δήμαρχος : Ρεβέκκα Χαλκίδου

Σύζυγος Δήμαρχου : Αγγελίδης Δημήτρης

Γιαγιά Αννούλας : Μάρθα Ψωμιάδη

Βαγγελάκης : Βαγγέλης Γιαννακόπουλος

Πυροσβέστες : Κοτσάκης Δημήτρης , Μουχσίν Κοράι

Κυριακή : Αθηνά Βασιλειάδου

Χελιδόνος : Αγγελής Σεβδυνίδης

Κότα : Γαλήνη Μαυρίδη

Αφηγητής : Ασπρογιαννίδης Γιάννης

Αεροπλάνα : Γιανγκαμποζίδης Μαρτίνος , Σιδηροπούλου Κατερίνα

Μαύρο Σύννεφο : Κοτσίδου Κατερίνα

Κάτοικοι Τσιμεντούπολης

Χουσεΐν Φεριστέ , Γιαννούλη Κων/να , Γεωργιάδης Σπύρος , Μαρτιγιαννίδης Μενέλαος , Μουτλού Χαλήλ Ιμπραήμ , Μαρία Τηλεμαχίδου , Αρδέμ Αχμέτ Χουσεΐν .