Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών


  Την Τρίτη 30 Οκτωβρίου και ώρα 10:00π.μ (και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης) πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου μας εκπαιδευτική δράση σχετικά με την ανακύκλωση και την καθαριότητα του σχολικού και μη αύλειου χώρου.

  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του φορέα διαχείρισης ΔΙΑΑΜΑΘ της Περιφέρειας Αν.Μακεδονίας & Θράκης, του συλλόγου Περπατώ, του συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας, των μαθητών και μαθητριών μας, του συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας, όπως και του δήμου Μαρωνείας-Σαπών.

  Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών για τη Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ) των αποβλήτων συσκευασίας μπορεί να συμβάλλει στην επιτυχία της ανακύκλωσης στην Περιφέρειά μας και να συνεισφέρει στην προστασία του περιβάλλοντος, κάτι το οποίο μας το παρουσίασε με πολλή επιτυχία ο κος Τσάγκας και η υπεύθυνη της Δ/νσης Περιβάλλοντος.

  Παράλληλα, συγκεντρώθηκαν πλαστικά καπάκια, από τους μαθητές μας και μαθήτριες μας, τα οποία και δόθηκαν στο σύλλογο «Περπατώ» Κομοτηνής για τις ανάγκες του. Είναι περήφανα που μάζεψαν παραπάνω από τον προβλεπόμενο αριθμό (3.000 καπάκια) και τους έδωσαν τη δυνατότητα αγοράς ενός αναπηρικού αμαξιδίου, για το οποίο μας μίλησε η υπεύθυνη κοινωνική λειτουργός και οι ασκούμενες φοιτήτριες του συλλόγου «Περπατώ».

  Περαιτέρω σας ενημερώνουμε πως στην Περιφέρεια ΑΜΘ αναπτύσσεται δίκτυο μπλε κάδων ανακύκλωσης για τα απόβλητα συσκευασίας και παράλληλα δίκτυο μπλε κωδώνων για τη χωριστή συλλογή γυαλιού. Επιπλέον στους Δήμους Κομοτηνής, Αρριανών, Μαρώνειας-Σαπών και Ιάσμου πραγματοποιείται πιλοτικό πρόγραμμα χωριστής συλλογής χαρτιού/χαρτονιού με τον μπλε κάδο με το κίτρινο καπάκι. 

   Στους μπλε κάδους απορρίπτονται απόβλητα συσκευασίας από χαρτί/χαρτόνι, πλαστικά, μέταλλα και γυαλί σε απουσία μπλε κώδωνα. 

 Στους μπλε κώδωνες απορρίπτονται μόνο απόβλητα συσκευασίας από γυαλί.


Τρεις χιλιάδες καπάκια από πλαστικά μπουκάλια δόθηκαν σπό το σχολείο μας στο Σύλλογο "Περπατώ" της Κομοτηνής για τις ανάγκες τους. Έτσι μπόρεσαν να αγοράσουν ένα αναπηρικό αμαξίδιο...


Καθαρισμός του σχολικού αύλειου χώρου από Α΄ Β 'Γ' τάξεις κ εκπαιδευτικούς τους ... αφού πρώτα μοιράστηκαν σακούλες κ γάντια σε όλους .... με την ευγενική χορηγία του Σύλλογο Γονέων


Οι μαθητές των μεγάλων τάξεων του σχολείου: Δ' Ε' & ΣΤ', με τους εκπαιδευτικούς και γονείς εθελοντικά, καθάρισαν το "Δεντράκι",  περιοχή σχολικού περιπάτου σε συνεργασία με το Δήμο μας


Από την ενημέρωση της ΔΙΑΑΜΑΘ για την ανακύκλωση. 

Συγχαρητήρια και ευχαριστίες εκφράζουμε σε όλους όσους βοήθησαν για την επιτυχία της εκδήλωσης...