Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

Σέβομαι τη Διαφορετικότητα :
«Λέμε όχι στο σχολικό και διαδικτυακό Εκφοβισμό »


 Ο διαγωνισμός "Σέβομαι τη Διαφορετικότητα : Λέμε όχι στο σχολικό και διαδικτυακό Εκφοβισμό" διοργανώνεται τα τελευταία 7 χρόνια από το British Council σε συνεργασία με την Ολυμπιακή Επιτροπή Εκεχειρίας και απευθύνεται σε μαθητές της Ε και ΣΤ τάξης του δημοτικού και των τριών τάξεων του γυμνασίου.

 Ο σκοπός του είναι να αναδείξει θέματα όπως η ισότητα και η αποδοχή του διαφορετικού, τις αξίες και τα ιδανικά του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας και να δώσει κίνητρο στους μαθητές να εργαστούν σε ομάδες και να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους χρησιμοποιώντας την τεχνολογία και τα νέα μέσα.

 Για το σχολικό έτος 2019 -2020 το θέμα του διαγωνισμού ήταν ο διαδικτυακός εκφοβισμός.

 Η εκπαιδευτικός της Αγγλικής γλώσσας Βασιλική Κωσταρά συνεργάστηκε με τέσσερις μαθητές του ΣΤ1 τάξης, την Παναγιώτα Καλιγιαννίδου, Κωνσταντίνο Κιλινκαρίδη, Αλέξανδρο Τσιρόπουλο και Δημήτρη Βασίλεβ.

 Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν ένα video με τίτλο ‘Share Respect’ με το οποίο το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών συμμετείχε στο διαγωνισμό. Η συμμετοχή αυτή αρχικά διακρίθηκε με το να συμπεριληφθεί στην τελική 12άδα του Διαγωνισμού "Λέμε όχι στον Σχολικό Διαδικτυακό Εκφοβισμό", ανάμεσα σε 300 συμμετοχές από 130 σχολεία περίπου.

 Στη συνέχεια, την Πέμπτη 28 Μαΐου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά ο τελικός του Διαγωνισμού παρουσία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κας Νίκης Κεραμέως με κεντρική παρουσιάστρια τη Σταματίνα Τσιμτσιλή. Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι: Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γεώργιος Παπανδρέου, Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Διεθνούς Εκεχειρίας, Φάνη Πάλλη Πετραλιά, Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Διεθνούς Εκεχειρίας, Αναστασία Ανδρίτσου, Διευθύντρια του British Council, Byungmoo Theophilos Shin, Πρόεδρος της Samsung.

 Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη ανακοίνωσε την τελική πεντάδα από τους 12 φιναλίστ. Το σχολείο μας κατέλαβε την 5η θέση που είναι μια πολύ σπουδαία διάκριση ανάμεσα σε τόσες πολλές και αξιόλογες συμμετοχές δημοτικών και γυμνασίων από όλη την Ελλάδα.

 Θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την ομάδα των μαθητών του ΣΤ1 για τη θαυμάσια συνεργασία τους και την υπεύθυνη του τμήματος Ένταξης κα Φωτεινή Δερτούζου για τη διευκόλυνση στην υλοποίηση του project.

Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Βασιλική Κωσταρά