Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

  Την Τρίτη 12 Μαΐου οι μαθητές/τριες του Τμήματος Ένταξης και των Δ1΄ & Δ2 του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής (μέσα στα πλαίσια του εκπ/κου τους προγράμματος) για να παρακολουθήσουν τη δράση με θέμα «Θαμμένα στο χώμα μυστικά».

  Εκεί τους υποδέχτηκε ένας φοιτητής του Τμήματος Ιστορίας του Δ.Π.Θ και τους μίλησε για το πως γίνεται μια ανασκαφή σε έναν αρχαιολογικό χώρο, ποιοι εμπλέκονται, τι εργαλεία χρησιμοποιούν και ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται με τα ευρήματα που θα έρθουν στο φως. Αφού συζήτησαν, έθεσαν τις απορίες τους και είδαν φωτογραφίες σχετικές με το θέμα  ήρθε η ώρα, ως μικροί αρχαιολόγοι, τα παιδιά να  κάνουν τη δική τους ανασκαφή.

 Σε διαμορφωμένο χώρο του μουσείου τα παιδιά έσκαψαν στην άμμο ανακαλύπτοντας διάφορα αντικείμενα, παρόμοια με αυτά που θα έβρισκε κάποιος σε μια πραγματική ανασκαφή. Στη συνέχεια, τα παιδιά αναλαμβάνοντας το ρόλο των συντηρητών καθάρισαν, περιέγραψαν και ταξινόμησαν τα ευρήματά τους.

  Έπειτα, πήγαμε στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής για να παρακολουθήσουμε τις ΣΤ1, Ε1 και Ε3 τάξεις του σχολείου μας που σε συνεργασία με τη WWF οργάνωσαν διαμαρτυρία-συμβολική παράσταση για τα δηλητηριασμένα δολώματα (φόλες).

 Τα παιδιά συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί της Δ΄ τάξης Καρπούζης Παναγιώτης και Χατζάτογλου Μακρίνα και η εκπαιδευτικός του Τμήματος Ένταξης Καραναστάση Ωραιοζήλη.