Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

   Την Παρασκευή 21/2/2014 οι μαθητές της Β'  και Γ'  τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν ημερήσια εκδρομή στην πανέμορφη Ξάνθη, που σύμφωνα με τη μυθολογία μας ήταν μια από τις κόρες του Ωκεανού ή μια ακαταμάχητη, πολύ όμορφη και γοργή Αμαζόνα.
   Η πρώτη μας στάση ήταν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, όπου εκεί είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε πολλούς άγνωστους και γνωστούς "φίλους", όπως: ζαρκάδια, αλεπούδες, λύκους, αετούς, κουνάβια, πελαργούς, τυφλοπόντικες, νυφίτσες και ερωδιούς.
  Το μουσείο είναι ένας μέρος που μοιάζει με φυσικό παραμυθένιο τοπίο, αξιοποιημένο από το δασαρχείο, δημιουργώντας ένα χώρο αναψυχής και ξεκούρασης αλλά και χώρο γνώσης για τους μαθητές.
  Επιστροφή! Τι πιο όμορφο από μια στάση στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου-έμβλημα της περιοχής και τόπος ξεκούρασης των διερχομένων - μέσα στον καταπληκτικό υδροβιότοπο της λίμνης Βιστωνίδας. 

  Η επίσκεψη στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ξάνθης,  όπως και στον υδροβιότοπο της λίμνης Βιστωνίδας του τμήματος Γ2 πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τον προγραμματισμό του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης που δουλεύει το τμήμα με τίτλο : "Γνωρίζοντας καλύτερα τον τόπο μου", με την επιμέλεια και τη φροντίδα της δασκάλας : Μακρίνας Χατζάτογλου.


Οι δασκάλες : Αχαρίδου Μαριάνθη - Λαδίκου Μαριάνθη - Τρυμπόνια Σοφία - Χατζάτογλου Μακρίνα