Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών


  Στα πλαίσια της 5ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 και με σύνθημα ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ, οι μαθητές του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών συνδυάζοντας ψυχαγωγία και άσκηση έλαβαν μέρος στις παρακάτω αθλητικές δράσεις.
  Το πρόγραμμα διεξήχθη σε 2 μέρη:
 Στο πρώτο μέρος οι μαθητές των Α και Β τάξεων του σχολείου συμμετείχαν σε ένα κύκλο αθλητικών δραστηριοτήτων τεσσάρων σταθμών που περιλάμβανε 2 ψυχοπαιδαγωγικά παιχνίδια (ο αετός και τα πουλάκια, κυνηγητό σε δυάδες) και 2 παιχνίδια σκυταλοδρομίας με τρέξιμο, σλάλομ, άλματα, ευλυγισία και στόχευση.
  Παράλληλα, οι υπόλοιπες τάξεις συμμετείχαν σε άλλο κύκλο ασκήσεων που περιλάμβανε άλμα σε ύψος, ρίψεις(ώθηση) και σκυταλοδρομίες που καλλιεργούσαν πέρα των φυσικών ικανοτήτων και επιδεξιότητα, την συνεργασία και την αντίληψη. Η δυσκολία των ασκήσεων προσαρμόστηκε στο επίπεδο των δυνατοτήτήτων των παιδιών και σύμφωνα με το κύκλο σπουδών τους.
  Στο δεύτερο μέρος οι Γ-Δ-Ε-ΣΤ τάξεις έλαβαν μέρος στις αθλοπαιδιές βόλεϊ και ποδόσφαιρο σε αγώνες που πραγματοποιήθηκαν ανά τάξεις. Οι Α και Β παρακολούθησαν προβολή σχετικής θεματολογίας και ακολούθως είχαν τη δυνατότητα και επιλογή να παίξουν στις γωνιές αθλησης και ψυχαγωγίας στα παιχνίδια που οργανώθηκαν (μηλάκια, κουτσό, στόχευση με μπαλάκια σκράτς, μπόουλινγκ, σχοινάκι ατομικά και ομαδικά, παιχνίδι με στεφάνια και μπάλα). 

  Στόχος ήταν η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε αθλητικές δράσεις, οι οποίες οδηγούν στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα...


Ανάρτηση: 28/09/2018