Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΑΠΕΣ

Γιάννης Ουρεϊλίδης: ο επόμενος Ευγένιος Σπαθάρης;


 Τη Δευτέρα 28-1-2013, είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας τον μικρό εκκολαπτόμενο και ταλαντούχο καραγκιοζοπαίχτη Ουρεϊλίδη Γιάννη. Ο Γιάννης είναι μαθητής της ΣΤ΄ τάξης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης. Αυτοδίδακτος κυρίως, με πρώτο του δάσκαλο τον κο Βουλτσίδη, με μεράκι για την τέχνη του θεάτρου σκιών, μας παρουσίασε την παράσταση "Ο Καραγκιόζης Γραμματικός".

 Ο μικρός Γιάννης φτιάχνει μόνος του τις φιγούρες και γράφει τα κείμενα. Συνοδευόταν, από τον πατέρα του Αλέξανδρο Ουρεϊλίδη (ο οποίος κατάγεται από τις Σάπες) και εκτελεί χρέη βοηθού και τον Διευθυντή του 11ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξ/πολης, κο Κεραμάρη. Μαζί μας ήταν επίσης και η σχολική Σύμβουλος του Σχολείου, κα Ραλλού Μάκρα, η οποία ήταν και η πρώτη που μας μίλησε για τον Γιάννη και μας έφερε σε επαφή μαζί του.

  Τα παιδιά διασκέδασαν, γέλασαν και καταχειροκρότησαν το Γιάννη. Στο τέλος της παράστασης τα παιδιά του Σχολείου έθεσαν ερωτήματα στον μικρό ‘καραγκιοζοπαίχτη’ για το πώς φτιάχνει τις φιγούρες, τα κείμενα και τις φωνές, με τόση επιτυχία. Του ευχόμαστε να συνεχίσει με τον ίδιο ενθουσιασμό και διάθεση αυτό που τόσο νωρίς και με τόση επιτυχία ξεκίνησε.

  Ίσως ο επόμενος ‘Ευγένιος Σπαθάρης’ να κατάγεται από τον τόπο μας…

  Συγχαρητήρια Γιάννη…