Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

 

  Οι ασκούμενες φοιτήτριες  Κοινωνικής Εργασίας, στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης κατά το εαρινό εξάμηνο και σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς του Tμήματος Ένταξης, πραγματοποίησαν αποχαιρετιστήρια δραστηριότητα με θέμα : «Ένα παραμύθι για τον Κοινωνικό Λειτουργό».

   Το παραμύθι αναφερόταν στη βοήθεια που πρόσφεραν οι Κοινωνικοί Λειτουργοί σε ένα χωριό που υπέστη καταστροφή από πλημμύρα. Αρχικά, τα παιδιά εξέφρασαν τις απόψεις τους για το τι είναι ο Κοινωνικός Λειτουργός, στη συνέχεια διάβασαν το παραμύθι και τέλος τοποθέτησαν μέσα σε ένα κουτί χαρτάκια στα οποία έγραφαν μια λέξη που κατά τη γνώμη τους αντιπροσωπεύει το έργο των Κοινωνικών Λειτουργών.

   Στόχος της παραπάνω δραστηριότητας ήταν να συζητήσουν μεταξύ τους το περιεχόμενο του επαγγέλματος του Κοινωνικού Λειτουργού και τη συμβολή του στα πλαίσια της κοινωνίας.

 Ευχαριστούμε τόσο τους/τις μαθητές/τριες του Τμήματος Ένταξης όσο και τις εκπαιδευτικούς του Τμήματος για τη μεταξύ μας συνεργασία σε αυτά τα δύο εξάμηνα. Καλό καλοκαίρι!

Οι ασκούμενες φοιτήτριες:

Παγάλια Ελευθερία, Τασιοπούλου Ευθυμία, Τροσίδου Ευστρατία